Promjena plana / Iznenadni obrat u taktici Kolinde Grabar-Kitarović: Predsjednica će ipak sudjelovati u sučeljavanju!

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednica je dosad odlučno dobijala sučeljavanje, no očito je došlo do drastičnog preokreta

16.12.2019.
17:36
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a i aktualna predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dosad je odlučno odbijala bilo kakvo sučeljavanje s drugim predsjedničkim kandidatima.

RTL je prvi pozvao predsjedničke kandidate na sučeljavanje 20. prosinca, no iz stožera predsjednice su tada (9. prosinca) odgovorili "kako aktualna predsjednica ne može doći na sučeljavanje zbog obveza u kampanji, odnosno činjenice da je u vrijeme ponuđenog termina organiziran njezin završni skup".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Iz istih ili sličnih razloga odbijena su sučeljavanja na drugim komercijalnim televizijama. S obzirom da je predsjednica odbila sučeljavenja, isto su učinili i drugi protukandidati naglasivši kako bez nje nema smisla. Jedini koji je pristao bio je Mislav Kolakušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No izgleda da su u međuvremenu u stožeru Kolinde Grabar-Kitarović promijenili mišljenje. Naime, kako doznaje Jutarnji list, predsjednica će doći na sučeljavanje predsjedničkih kandidata koje u utorak organizira HRT.

Informacija je Jutarnjem potvrđena iz stožera Graba-Kitarović iz kojega su dodali kako "svaki kandidat koji je prikupio 10 tisuća potpisa mora imati jednaku šansu, te da nikoga ne treba potcjenjivati, ali ni favorizirati prije prvog izbornog kruga". Prema neslužbenim informacijama, na sučeljavanje na HRT se očekuje dolazak svih 11 predsjedničkih kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo