U PLASTIČNE KUTIJE SA SENZOROM STAVLJAJU ČAK I KOCKE ZA JUHU: / 'Osjećam se kao kriminalka'

Image
Foto: Thinkstock / ilustracija
3.2.2018.
12:55
Thinkstock / ilustracija
VOYO logo

U posljednje je vrijeme broj artikala u prodavaonica zaštićenih elektronskom zaštitom sve veći. Dok su, primjerice, Cedevita i Vegeta već dugo "pod zaštitom", odnedavno je to i maslac, čija je cijena u kratkom vremenu povećana i do tri puta. Zanimljivo je, međutim, što elektronsku zaštitu imaju i neki jeftiniji proizvodi poput šumećih tableta ili kocki za juhu.

Svi kupci lopovi

"Moram priznati da se osjećam poput kriminalke svaki put kada na blagajnu moram donijeti cijelu plastičnu kutiju osiguranu elektronskom zaštitom, a u kojoj je nekoliko pakiranja kocki za juhu. Vjerojatno je da su upravo ti artikli često na meti kradljivaca pa se zato, bez obzira na to što im pojedinačna cijena nije visoka, stavljaju u zaštitne plastične kutije. No, donošenjem te kutije meni je neugodno jer se osjećam kao da netko pretpostavlja kako su svi kupci lopovi, pa i ja, a većini građa krađa nikada nije bila ni na kraj pameti", komentira novine za Glas Slavonije 50-godišnja Osječanka, dodajući kako je u zaštitnim kutijama viđala i određene vrste čokolade, pa čak i nekoliko dekagrama tvrdoga sira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikalisti pozdravljaju novu praksu

Prema riječima predsjednice Sinidikata trgovine Hrvatske Zlatice Štulić, takva praksa u trgovinama štiti i prodavače. "Kod manjih trgovačkih društava manjak koji nastane zbog krađe poslodavci pokušavaju naplatiti od radnika, što mi u Sindikatu ne smatramo ispravnim. Stoga, nerijetko educiramo naše članove o njihovim pravima te ih upućujemo da svoj posao rade odgovorno jer ako rade na taj način, onda nisu dužni plaćati razliku koja nastane nakon krađa", prokomentirala je Štulić.

Također, naglašava kako joj je jasno da poslodavci sve češće imaju problema s krađama te da zbog toga koriste razne načine osiguranja proizvoda, čak i onih manje vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo