saslušani svjedoci /

Izmijenjena optužnica u Čehokovom slučaju: teret više ne iznosi 50 milijuna kuna

Image
Foto: PIXSELL

Čehok se izmijenjenom optužnicom tereti za zlouporabu položaja jer je od listopada 2008. do lipnja 2011. pogodovao tvrtkama u Pataftinu vlasništvu omogućivši da sklope poslove s Gradom Varaždinom

9.5.2018.
9:56
PIXSELL
VOYO logo

Ivan Čehok, Davor Patafta i Narcisa Huljev više se ne terete za udruživanje radi počinjenja djela kojima su oštetili Grad Varaždin, a ukupna šteta koja se Čehoku i njegovim suoptuženicima stavlja na teret ne iznosi više 50, već 14 milijuna kuna, piše Varaždinski.

Naime, nakon što su saslušani svjedoci i vještaci, USKOK je 27. travnja odlučio izmijeniti činjenični i pravni opis optužnice s obzirom na nove dokaze koji su proizašli iz iskaza vještaka i svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom spisu postojalo je nekoliko vještačkih nalaza i međusobno su se razlikovali u procjenama cijena zemljišta inkriminiranih optužnicom, što je na koncu dovodilo i do znatnih razlika u visini inkriminirane štete.

Čehok se izmijenjenom optužnicom tereti za zlouporabu položaja jer je od listopada 2008. do lipnja 2011. pogodovao tvrtkama u Pataftinu vlasništvu omogućivši da sklope poslove s Gradom Varaždinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Ivana Čehoka, Davora Patafte i Narcise Huljev, optuženi su Hrvoje Vojvoda, Tomislav Kezelj te tri Pataftine tvrtke. USKOK traži i da se Patafti i njegovim tvrtkama oduzme nepripadno stečena imovinska korist, ukupno oko 14 milijuna kuna, javlja Varaždinski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo