VODOSTAJ RASTE / Izlila se Drava, Općina Cestica pod vodom: Veliki vodni val iz Slovenije sutra će proći Hrvatskom

Na terenu su vatrogasci i druge službe koje pomažu stanovnicima

30.10.2018.
18:07
VOYO logo

U Općini Cestica, koja se nalazi uz samu granicu s Republikom Slovenijom, došlo je do izlijevanja rijeke Drave a poplava prijeti mjestima Lovrečan Otok i Brezje u toj općini.

Iako su prve informacije iz PU varaždinske bile da su četiri obitelji dobrovoljno napustile svoje domove zbog porasta rijeke Drave, glasnogovornica varaždinske policije Marina Kolarić maloprije je kazala kako su obitelji još uvijek u svojim domovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obiteljima je ponuđena evakuacija no oni su odlučili ostati u svojim domovima. Naši su policijski službenici na terenu, prate situaciju, a sve kako bi mogli pravovremeno reagirati i po potrebi evakuirati mještane."

U Lovrečan Otok upućeni su članovi nekoliko dobrovoljnih društava koja djeluju na području općine Cestica, a sve kako bi pomogli u građenju zečjih nasipa. Međutim, prema posljednjim informacijama, vodostaj Drave trenutno stagnira te se očekuje njegovo opadanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Drava se izlila u Općini Cestica, stanovnici evakuirani

Image

Drava se izlila u Općini Cestica, stanovnici evakuirani

Vodostaj Drave i dalje raste, veliki val sutra stiže u Hrvatsku

U Sloveniji crveni alarm zbog poplava. Ugroženo je područje na sjeveroistoku zemlje, gdje strahuju od poplava zbog velikog protoka i rasta vodostaja Drave. 

Iako vodostaj rijeke i dalje raste, a neki su stanovnici evakuirani, a stanovnici Jelendola potpuno odsječeni - pretpostavlja se da se neće ponoviti katastrofalni studeni 2012. godine, kad je šteta procijenjena na više stotina milijuna eura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reporter RTL-a Boris Mišević donosi najnovije informacije iz Dravograda gdje se Drava prelila na dio šetnice te je ona zatvorena za pješake i promet. Vodeni val sutra će doći do Hrvatske, a vodostaj Drave rasti će i u Hrvatskoj i Sloveniji.

Zbog visokog vodostaja poplavljeno je mjesto Lovrečan Otok u Varaždinskoj županiji koje nema klasične mjere za obranu od poplave. Što se tiče ostatka Hrvatske, iz Hrvatskih voda vjeruju da će veliki val vode, koji izgleda dramatično, proći bez većih posljedica te da se neće morati utvrđivati nasipi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica da su vreće s pijeskom spremne za neku akciju govori u prilog tome da je situacija potencijalno opasna. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo