IZGUBILI STE KROV NAD GLAVOM U POTRESU? / Zamjenski stan čekat ćete barem tri godine, Zagreb od svojih 4886 stanova daje tek mali dio

Image
Foto: Pixsell

Pročelnik Ureda za imovinu Damir Lasić ističe kako je “općepoznato da je u pripremi zakon kojim će biti regulirani uvjeti, mjerila,

3.4.2020.
9:51
Pixsell
VOYO logo

Oni koji su u zagrebačkom potresu izgubili krov nad glavom na zamjenski će čekati barem tri godine, piše u petak Večernji list, navodeći da Zagreb od 4886 stanova na raspolaganje daje tek njih 44.

Ni jedan posto od ukupnog broja stanova ili, ako ćemo baš precizno, točno 44 – toliko će, od 4886 stanova, koliko trenutačno ima u vlasništvu, na raspolaganje onima koji su u potresu izgubili krov nad glavom dati Grad Zagreb, navodi dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnik Ureda za imovinu Damir Lasić ističe kako je “općepoznato da je u pripremi zakon kojim će biti regulirani uvjeti, mjerila, kriteriji i načini zbrinjavanja građana pogođenih potresom”.

"S obzirom na sve okolnosti, Grad Zagreb će, u svrhu njihova zbrinjavanja, ubrzati gradnju stanova u Podbrežju", veli Lasić, ali neke rokove ili način tog ubrzanja ne spominje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradit će se novi stanovi u Podbrežju

Večernji list neslužbeno doznaje da bi gradnja novih oko 600 stanova u Podbrežju trebala početi unutar godine dana, što u principu znači da se prije otprilike 2023. ondje neće smjestiti nijedan Zagrepčanin koji trenutačno zbog razrušene kuće ili stana boravi u Studentskom domu Cvjetno naselje ili kod rodbine te prijatelja.

Dnevnik podsjeća i da je za gradnju prvih šesto stanova raspoređenih u četiri zgrade u ovom novom zagrebačkom kvartu trebalo gotovo dvije godine. Prva je lopata zakopana u Podbrežju u rujnu 2016., a stanari su se uselili krajem lipnja 2018. godine, donosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo