'IZDAJA!': / Svađa na sjednici zagrebačkog HDZ-a zbog rezultata izbora; Sijevale optužbe da se nisu dovoljno trudili - na Fejsu

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Čini se da vodstvo zagrebačkog HDZ-a nema ništa protiv toga da članovi stranke glasuju za Miroslava Škoru jer si ne žele priuštiti da Tomislav Tomašević postane gradonačelnik

24.5.2021.
20:50
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Na sjednici zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a, koja je održana u petak popodne i na kojoj je sudjelovao i Andrej Plenković, odlučeno je da se pozove članstvo i birače te stranke da izađu na izbore u nedjelju 30. svibnja te da se nikako ne poništavaju listić ili upisuju trećeg kandidata, nego da glasuju po svojoj savjesti. Kako piše Novi list, to bi moglo značiti da vodstvo zagrebačkog HDZ-a nema ništa protiv toga da članovi stranke glasuju za Miroslava Škoru jer si ne žele priuštiti da Tomislav Tomašević (Možemo!) postane gradonačelnik.

Raspravljajući na sjednici o rezultatima izbora u Zagrebu, na kojima je lista HDZ-a dobila samo 11,3 posto glasova što je najlošiji rezultat neke HDZ-ove liste od svih županija, predsjednik HDZ-a Grada Zagreba Mislav Herman rekao je da je na lokalnim izborima u glavnom gradu druga lista po snazi te da je stranački kandidat Davor Filipović dobio dvostruko više glasova nego što je prije četiri godine dobio Drago Prgomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da se stranka treba odmah početi pripremati za lokalne izbore koji će se održati za četiri godine, da stranka treba biti vidljivija, te da trebaju nova politička lica. Predstavljen je bio i prvi dio detaljne analize izbora po mjesnim odborima i gradskim četvrtima, a do sljedeće sjednice 20. lipnja trebala bi biti napravljena analiza izbora za Gradsku skupštinu i gradonačelnika.

Image
HERMANOVA DILEMA: /

Plenković mu je prebacio lopticu i sad mora sagnuti glavu pred Škorom ili trpjeti žestoke napade da pomaže ljevičarima

Image
HERMANOVA DILEMA: /

Plenković mu je prebacio lopticu i sad mora sagnuti glavu pred Škorom ili trpjeti žestoke napade da pomaže ljevičarima

Izdaja

Novi list piše da je došlo do prepirke kada se za riječ javio državni tajnik Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Goran Hanžek, koji je predložio da se do 20. lipnja napravi i politička analiza izbornih rezultata. Predložio je da Gradski odbor imenuje posebnu radnu skupinu koja bi napravila analizu loših izbornih rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzrujani Herman je to odbio rekavši da tu analizu ako je potrebna može napraviti i sam Gradski odbor, nakon čega su članovi Gradskog odbora koji podržavaju aktualno vodstvo počeli tvrditi da se neki članovi stranke nisu dovoljno trudili jer na svojim Facebook profilima nisu pozivali članove na izbore, a spomenuta je bila u jednom trenutku i riječ izdaja.

Nije se glasovalo o Hanžekovu prijedlogu nije glasovalo te je sjednica bila vrlo brzo nakon toga prekinuta, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo