bira se novi načelnik / Izbori u Milni: Do nedjelje poslijepodne glasovalo 42 posto birača

Image
Foto: Ilustracija/Damir Špehar/PIXSELL

Na prijevremenim izborima za načelnika bračke općine Milna, do nedjelje poslijepodne glasovalo je nešto manje od 42 posto birača

30.9.2018.
20:07
Ilustracija/Damir Špehar/PIXSELL
VOYO logo

Od 1143 birača upisana na dva biračka mjesta: u Milni i Ložišću, do 16, 30 sati glasovalo je njih 479 odnosno 41,9 posto, objavilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Biračka mjesta otvorena su do 19 sati,  a prvi izborni rezultati znat će se večeras, nakon što se unesu zapisnici sa biračkih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milna prijevremeno bira novog načelnika jer je ljetos, nakon jednogodišnjeg mandata, ostavku podnio bivši  Viktor Maretić (HDZ). Za 'njegovo' mjesto sada se natječu HDZ-ov Branko Džimbeg, koji je bio Maretićev zamjenik, nezavisni, odnosno kandidat grupe birača Nikola Buzolić, te SDP-ov Frane Lozić, koji je 15-ak godina vodio tu bračku općinu sve dok ga 2015. na prijevremenim izborima nije  pobijedila HDZ-ova Anamarija Rošin.

Načelnikom Milne postat će kandidat koji dobije više od 50 posto glasova birača koji će u nedjelju glasovati. Ako ni jednom od trojice to ne uspije, održat će se drugi krug za 14 dana u koji će ući dva kandidata s najviše glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milna je treća lokalna jedinica u kojoj se održavaju prijevremeni izbori, prije nje održani su u Orahovici i Muću, s tim da su tamošnji birači prijevremeno birali gradsko, odnosno općinsko vijeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo