Golf na Srđu / Iz Razvoj golfa požuruju Grad Dubrovnik, Vlahušić im odgovorio

Image
Foto: RTL

Golf na Srđu ovih se dana ponovno našao u centru zbivanja nakon što je UNESCO potvrdio kako projekt neće naštetiti zaštićenoj povijesnoj cjelini.

20.4.2016.
10:40
RTL
VOYO logo

Građani s nestrpljenjem iščekuju projekt  pa je Dubrovački dnevnik potražio odgovore na njihova pitanja, a posebno kad bi sa samom izgradnjom trebalo započeti. 

Prema riječima prokurista tvrtke Razvoj golf Ivana Kusalića, izgradnja golfa na Srđu trebala bi krenuti u listopadu ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nakon ishodovane lokacijske dozvole, u listopadu 2015. godine od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja RH, ishodili smo i prvu građevinsku dozvolu za cestu s pripadajućom infrastrukturom. Ipak, važno je naglasiti kako je to tek jedna od ukupno oko 300 dozvola potrebnih za potpunu realizaciju projekta te stoga očekujemo ubrzanje  tempa želimo li s izgradnjom započeti u planiranom roku. Trenutno smo u procesu projektiranja i izrade dokumentacije za objekte prve faze, koja uključuje veliki dio infrastrukture, ceste, golf igralište, javne sadržaje, javne parkove, tvrđavu Imperial, uvjetovani dio objekata i slično. Jednako tako, ubrzano radimo i na pripremi projektne dokumentacije za rekonstrukciju i izgradnju Kuće Bosanka, koja će biti buduća upravna zgrada GPD, a za koju u planu imamo započeti izgradnju i rekonstrukciju početkom ljeta ove godine,' kazao je Kusalić za Dubrovački dnevnik.

Kad se govori o ubrzanju tempa, Kusalić tvrdi kako bi sve uključene strane trebale u potpunosti surađivati, pri tome misleći i na Grad Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Projekt golf parka na Srđu ušao je u fazu realizacije i potrebno je što prije postići dogovor s Gradom o što skorijem ishođenju svih dozvola za projekt koje su potrebne s njihove strane. Otvoreni smo za komunikaciju i dostupni za sve dogovore, a Grad je upoznat sa svim detaljima i fazama projekta. Prvenstveno očekujemo da će se Grad Dubrovnik i njegove službe aktivno uključiti u realizaciju  projekta jer je usvojeni Urbanistički plan uređenja i koncept golfa, u skladu s traženjem građana i samog grada Dubrovnika, nametnuo i neke obaveze Gradu za dio budućih javnih parkova i infrastrukture,’ izjavio je Kusalić te dodao kako upravo o Gradu ovisi tempo realizacije samog projekta. 

Gradonačelnik Andro Vlahušić prokomentirao je navode tvrtke Razvoj golf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Grad nema zaostataka prema njima,' odgovara gradonačelnik Andro Vlahušić na pitanje o tome hoće li uslijediti birokratsko kašnjenje u izdavanju mnogobrojnih potrebnih dozvola i svega ostalog u čemu će gradske službe morati pratiti ovaj veliki projekt.

Kako je izjavio za Dubrovački dnevnik, uzeli su i odvjetnički ured za dodatne provjere i savjetovanja zbog svih pravnih nedoumica, a tu su i Gradsko vijeće, i Povjerenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Dubrovačkidnevnik.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo