U prirodnoj veličini / Iz New Yorka, Gothama i Metropolisa stigli ravno u Osijek: Grad posjetili superjunaci

Razlog zašto su došli u Hrvatsku je popularizacija supkulturne scene stripa, igrica i filmova

3.2.2020.
17:09
VOYO logo

Jedinstvena kolekcija superjunaka u stvarnim veličinama, po prvi puta predstavljena je u Hrvatskoj, i to u Osijeku i ondje će biti sve do 17. veljače.

Razlog zašto su došli u Hrvatsku je popularizacija supkulturne scene stripa, igrica i filmova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz dalekog New Yorka, izmišljenog Gothama ili Metropolisa ravno u Osijek stigli su svjetski poznati superjunaci. I to u svojim prirodnim veličinama. Prije svega na zadovoljstvo mališana.

"Najdraži mi je Hulk zato jer ima mišiće", kazao je Leon iz Županje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva svojevrsna strip fanatika iz Poljske autori su popularnih Spidermana,Hulka, Batmana i ostalih. Industrija igrica i filmova odavno je puno isplativija no strip odakle su ovi junaci potekli. Osim djece još ima i odraslih zaljubljenika u strip.

"Ljudima su potrebni superjunaci kao utjeha. To je neka idealistička, eskapistička potreba za prikaz trijumfa dobra nad zlom", izjavio je Saša Paprić, strip kritičar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

No sociološki fenomen je i taj da superjunaci osim moći, visokih moralnih načela imaju i svakodnevne normalne ljudske probeleme pa se mnogi pitaju zašto su sa svojim supermoćima došli baš u Hrvatsku pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damir iz Osijeka na pitanje da li superjunaci mogu pomoći hrvatskim političarima da ispune imovinsku karticu odgovara da se taj još nije rodio.

Na pitanje da li nam superjunaci mogu pomoć oko demografije Tajana iz Osijeka kaže: "Tu nam nema pomoći".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer kaže se, ne nose svi junaci plašt. Oni koji ove upitane probleme riješavaju imaju ime i prezime, dok se ove izložene figure kriju pod maskama.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo