grozna strana nevremena / Dijete (4) stradalo jer je na auto palo stablo, ljudi završili natučene glave. Zagrebačke bolnice o pacijentima

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Gradonačelnik Tomislav Tomašević na konferenciji je rekao da je u KB Sveti Duh hospitalizirano troje pacijenata koji su teže ozlijeđeni.

20.7.2023.
14:01
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon oluje koja je jučer pogodila između ostalih i Grad Zagreb, danas su se oglasili iz Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice.

"Klinika za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice zaprimila je ukupno 25 pacijenata, od čega je sedam pacijenata imalo teže tjelesne ozljede u vidu prijeloma kostiju. Dva su pacijenta hospitalizirana i zadržana na liječenju", kazali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju kako je Klinika za kirurgiju zaprimila ukupno 13 pacijenata, od čega su tri pacijenta zadržana na daljnjem promatranju zbog ozljeda glave. Jedna pacijentica je otpuštena danas te je na daljnjem liječenju ostalo još dvoje pacijenata.

Inače, gradonačelnik Tomislav Tomašević na konferenciji je rekao da je u KB Sveti Duh hospitalizirano troje pacijenata koji su teže ozlijeđeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, četverogodišnje dijete ozlijeđeno je u padu stabla tijekom jučerašnjeg nevemena u Zagrebu, liječnička pomoć pružena mu je u dječjoj bolnici u Klaićevoj te je otpušteno na kućnu njegu, doznaje se u četvrtak u toj bolnici koja je oštećena i poplavljena te je u tijeku hitna sanacija.

U padu stabla na automobil četverogodišnje dijete zadobilo je nagnječenja glave, zbrinuto je i sada je na kućnoj njezi, rekao je Hini ravnatelj bolnice Goran Roić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na hitnom prijemu u Klaićevoj zbrinuli su i sedmogodišnju djevojčicu koja zbog naleta vjetra pala, ozlijedila oba koljena, slabinsku regiju i lakat. Također je otpuštena na kućnu njegu uz terapiju i mirovanje.

U potresima 2020. godine oštetećene su tri bolničke zgrade - objekti Jovičić, Turina i Fischer, a jučerašnje nevrijeme poplavilo je dio bolnice te oštetilo krov zgrade "Vodička".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nekim dijelovima bolnice prodrla je voda, poplavljeni su prostori  Poliklinike za dječju i adolescentnu psihijatriju, Gastroenterološke, Neuropedijatrijske i ORL Poliklinike, te dio stacionarnog Odjela pedijatrije na trećem katu.

Uništen je dio krova bolničkog objekta u kojemu su stacionarni odjeli pedijatrije i objedinjeni hitni bolnički prijem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za sada sve u bolnici normalno funkcionira. U tijeku je hitna sanacija zbog opasnosti od curenja vode na donje etaže pri sljedećoj kiši ili oluji ", kaže ravnatelj.

Navodi  i da je jučer pred kolnim ulazom u bolnicu stablo u naletu vjetra palo na privatni automobil liječnice zaposlene u Klaićevoj. Vatrogasci su izvukli liječnicu i njezinog sina iz uništenog auta. Na sreću nisu ozlijeđeni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: RTL u KBC-u Sestre milosrdnice: Šišmiš uletio u zagrebačku bolnicu

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo