kadroviranje vlasti / Iz HDZ-a tvrde: 'Mediji su prerano otpisali Hasanbegovića, Plenković razmišlja da ga ostavi u Vladi'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Kako se pregovi HDZ-a i Mosta bliže svome koncu, sve glasnije se počinje kalkulirati s imenima tko će sjediti u budućim ministarskim foteljama

4.10.2016.
13:12
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Prema pisanju Novog lista, izvori iz HDZ-a su im kazali kako su mediji prerano otpisali Zlatka Hasanbegovića i da Andrej Plenković sigurno razmišlja i o dobrim i o lošim stranama moguće odluke da u resoru kulture ne dođe do promjene.

Image
'sve je na stolu' /

Plenković suzdržan oko nagađanja da će od Mosta tražiti mjesto predsjednika Sabora: 'Pitajte njih'

Image
'sve je na stolu' /

Plenković suzdržan oko nagađanja da će od Mosta tražiti mjesto predsjednika Sabora: 'Pitajte njih'

Slična je situacija i s Mirom Kovačem, ministrom vanjskih poslova, čiji ostanak u Vladi zagovara nešto desnija struja u HDZ-u. Kovač ima potporu i u desnoj struji izvan HDZ-a pa ga je tako na nedavnom veteranskom skupu, gdje je ministar vanjskih poslova govorio o situaciji u BiH, jedan od govornika Zdravko Tomac zajedno s Hasanbegovićem i ministrom branitelja Tomom Medvedom označio kao istinsku hrvatsku opciju i pobjednika izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbogom za Juretić, Šikić i Nakića

Posve je sigurno kako će Zdravko Marić ostaje ministar financija, da bi svoju poziciju mogao možda sačuvati i Oleg Butković, a s jednakom sigurnošću procjenjuju da mjesta u novoj Vladi neće biti, primjerice, za Bernardicu Juretić, Nadu Šikić ili Daria Nakića.

U Vladi vjerojatno neće biti ni Darka Horvata. Kao mogući nasljednici u nekom od tih resora, pogotovo gospodarstvu i poduzetništvu te mirovinskom sustavu, spominju se Tomislav Ćorić i Goran Marić. HDZ je resor zdravstva čak nudio i Mostu, ali su takvu mogućnost mostovci odbili. Izvan Vlade ostaje i ministar obrane Josip Buljević kojeg će najvjerojatnije na toj poziciji zamijeniti Damir Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su o njemu mnogi govorili kao o čovjeku bliskom Tomislavu Karamarku, dio HDZ-ovaca nam tvrdi da Anton Kliman nije bez šanse da ostane ministar turizma, iako neki stranački dužnosnici na tom mjestu vide i Garija Capellija.

Kako tvrde izvori iz HDZ-a za Novi list, za Most je samo neizvjesno hoće li Tomislav Panenić ostati ministar ako HDZ preuzme resor gospodarstva, odnosno hoće li se Most odlučiti za to da Paneniću povjeri energetiku. Iako je bio jedan od njihovih najjačih aduta u pripremi predizbornog programa u prošloj godini, vidjet će se i hoće li Davor Romić voditi resor poljoprivrede kad joj se priključi regionalni razvoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo