Slučaj 'nesvrstane' djevojčice / Iz Grada poručuju: 'Kriva je majka'; Majka ljuta jer je krivo iščitan nalaz; ravnatelj: 'Nismo znali da postoji'

Image
Foto: RTL Danas

Majka je izrazila želju da se njezinom djetetu osigura i asistent u nastavi pa će grad Zagreb i u tome pomoći

4.9.2018.
16:30
RTL Danas
VOYO logo

Djevojčica koja je ostala zakinuta za prvi dan u školi, jer je sustav zakazao, danas je sjela u školsku klupu na kojoj su je dočekale knjige i uskoro novi prijatelji. Nasmiješena i uz roditelje, priča nam o prvom danu. Sretna je što je upisana.

"Pogrešno je iščitan nalaz, ravnatelj je rekao da nemaju program za takve teškoće, ali ta neugodna situacija danas je razriješena u Gradu. Dobila sam ispriku. Evidentno je da se greška dogodila kod njih", kazala je za RTL Ana Vujnović, majka djevojčice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer im je bilo grozno, kažu, bilo je suza i tisuću pitanja, ali sretni su što je na kraju sve dobro i brzo ispravljeno. Majka je izrazila želju da se Eleni osigura i asistent u nastavi pa će grad Zagreb i u tome pomoći.

Iz Grada kažu: Kriva je majka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirjana Berislavić iz Gradskog ureda za obrazovanje kaže: Sve je nesporazum. Dodaje kako je majka trebala otići u školu i upisati dijete nakon što je dobila rješenje odnosno nakon što je djevojčici dodijeljena škola. Ispričali su se, kaže, majci jer su tek u petak poslijepodne poslali rješenje. Djevojčica je u ponedjeljak naknadno upisana u školu, sve je riješeno brzo. 

"Kada govorimo da nije učinjen formalno-pravni propis, radi se o sljedećem - ured kad donosi rješenje, ono se dostavlja roditelju, ali ne i školi. Školi se dostavlja kada ono postane pravomoćno. U roku 15 dana roditelj ima pravo žalbe na rješenje, a ako se ne žali, onda se rješenje donosi školi. Mi smo također danas imali razgovor s roditeljima djevojčice, pokazali su veliko razumijevanje i zahvalili se što smo zajedničkim naporima uspjeli učiniti", objasnila je Berislavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz škole umanjuju krivicu

S druge strane, ravnatelj Milivoj Magar smatra kako nije krivica u potpunosti na njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam kako čovjek može upisati dijete za koje ne zna da je u školi, čim smo saznali da to dijete postoji u roku pet minuta smo ga upisali. Žao mi je da dijete nije prozvano jer nismo znali da postoji, ali bilo je na priredbi", kazao je ravnatelj škole Magar.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo