SPLITSKI DOGRADONAČELNIK / Ivošević: 'Na plaži Bene alarmantna razina E. coli. Koncesiju je dala i nadzire Županija'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

'U vodopravnoj dozvoli restorana Va-Bene jasno stoji da ne smije biti crijevnih enterokoka i E. coli na Benama. Usporedbe radi kada dodatno pročišćene komunalne otpadne vode ispuštate u površinske priobalne vode u 100ml smije biti prisutno 200cfu crijevnih enterokoka i 500cfu E. coli', poručio je Ivošević

17.7.2023.
13:58
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević upozorio je na Facebooku na, kako kaže, alarmantne razine crijevnih enterokoka i bakterije E. coli na splitskoj plaži Bene.

"U vodopravnoj dozvoli restorana Va-Bene jasno stoji da ne smije biti crijevnih enterokoka i E. coli na Benama. Usporedbe radi kada dodatno pročišćene komunalne otpadne vode ispuštate u površinske priobalne vode u 100ml smije biti prisutno 200cfu crijevnih enterokoka i 500cfu E. coli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JU PŠ Marjan zajedno s NZJZ SDŽ uzela je uzorak s Bena, a rezultati su alarmantni! U 100ml uzorka s Bena, crijevnih enterokoka je 2.000.000cfu odnosno 10.000× više nego što smije biti u komunalnim otpadnim vodama koje se smiju puštati u more, a E. coli ima 5.800.000cfu odnosno 11.600× više! Koncesiju je dala i nadzire je Splitsko-dalmatinska županija", poručio je Ivošević.

POGLEDAJTE VIDEO: Pobuna na Bolu zbog Zlatnog rata! Mještani osjećaju da im se piše crno ako upravljanje plažom uzme županija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo