Sanader se pohvalio kako je preveslao Milanovića

"Ne osjećam osobnu odbojnost prema Milanoviću, kao što kažu. Samo sam odbio debatu jedan na jedan s njim na televiziji uoči izbora 2007. jer nije bio kandidat za funkciju premijera.

29.9.2012.
12:11
VOYO logo

Bivši premijer Ivo Sanader pohvalio se belgijskom novinaru Danu Alexeu, koji o njemu piše knjigu, kako je prevario aktualnog premijera Zorana Milanovića.

Na pitanje o njegovim osjećajima prema Milanoviću, Sanader je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne osjećam osobnu odbojnost prema Milanoviću, kao što kažu. Samo sam odbio debatu jedan na jedan s njim na televiziji uoči izbora 2007. jer nije bio kandidat za funkciju premijera. Kandidat je bio Ljubo Jurčić. Milanović je bio samo vođa SDP-a. Pa sam mu rekao: 'Ti jesi vođa stranke, ali nisi kandidat za ured premijera.'

'Uvijek ste na strani onog tko je sam'

Kandidat je Ljubo Jurčić. Želim biti s vama dvojicom u debati. Važno je, naravno, raspraviti s vođom stranke, ali važnije mi je da znam kako će novi premijer, ako pobijedite, voditi zemlju. U mom slučaju, obje su pozicije ujedinjene - vođa stranke i kandidat za premijera - pa vas želim obojicu’. Odbili su. Shvatili su da je to pametan potez jer kad je jedan protiv dvojice, uvijek ste na strani onog tko je sam. Oni su to znali, a i ja sam znao. Odbili su". U razgovoru s Alexeom, dio kojeg je objavljen ranije, Sanader je obećao da će se jednoga dana ponovno vratiti na političku scenu, voditi stranku i zemlju jer "taj poziv ima u sebi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan Alexea je novinar rumunjskog podrijetla s magisterijem iz povijesti islama pariškog sveučilišta i nagrađivan autor niza dokumentarnih filmova. Sa Sanaderom je proveo mnoge sate, redovito je pratio suđenje, razgovarao s nekoliko desetaka ljudi koji su mu mogli otkriti nepoznate detalje o Sanaderu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo