Ivo, predaj karticu ili ćemo te kazniti s 10 tisuća kuna!

Očekivalo se da će Sanader u ponedjeljak predati svoju imovinsku karticu. No, on se samo tijekom jutra pojavio u Saboru na kavi i rekao kako čeka još jedan važan podatak.

22.11.2010.
18:47
VOYO logo

Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa Ivo Sanader je predao svoju imovinsku karticu odlazeći s mjesta premijera. Tada prema pisanju Nacionala nije naveo potpune podatke te je prikrio istinu o svom imovinskom stanju.

U toj se imovinskoj kartici u odnosu na početak njegova mandata nije ništa mijenjalo i prema njoj je ispalo kako je premijer vrlo siromašan čovjek. Kako njegova posljednja imovinska kartica nije dala odgovore na pitanja odakle mu novac za luksuzan životni stil (jahtu, unajmljeni luksuzni stan u New Yorku, putovanja, satove, vile...), možda će nova imovinska kartica malo bolje razjasniti stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krunoslav Markovinović, HDZ-ov član Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, poručio je u ponedjeljak Sanaderu da preda imovinsku karticu.

"Ja bih mu svakako preporučio da preda imovinsku karticu ili da pošalje poštom. Naime ako danas pošalje poštom, to se uvažava, jer mi smo sve, ne samo zastupnike nego i dužnosnike, kažnjavali ne tako davno sa desetak tisuća kuna kazni ako nisu predali karticu na vrijeme", kazao je Markovinović a prenosi Business.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je kako visina kazne za nepredavanje imovinske kartice na vrijeme doseže i to 20 tisuća kuna, no da je Povjerenstvo dosad kažnjavalo sa svega desetak.

Vezani članci:

arti-201011220169006 arti-201009300058006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo