Mudrinić sam srušio fantomske objekte na Žutu

Predsjednik Uprave HT-a Ivica Mudrinić sam je srušio većinu montažnih nadstrešnica na obiteljsko-poljoprivrednom gospodarstvu koje ima na otoku Žutu. Neke objekte želi legalizirati.

31.1.2013.
21:39
VOYO logo

"Prema podacima koje imamo, do 21. lipnja 2011. na tom su mjestu podignute dvije konstrukcije. Ovih dana na teren izlazi inspekcija - utvrdit će koliko tamo ima zgrada. Usporedit ćemo ih sa snimkama i razlika će biti porušena", izjavila je ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.

No, dan prije Mudrinić je sam srušio sve željezne konstrukcije s krovištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostala je tek jedna u brdu i jedan objekt uz more. Očito se pripremio za skori dolazak inspekcije.

"Nakon obavljenih dodatnih konzultacija s više stručnjaka, čija se mišljenja nisu u potpunosti podudarala, kako ni potencijalno nešto ne bi moglo biti sporno, demontirao sam dio montažnih nadstrešnica na obiteljsko-poljoprivrednom gospodarstvu koje imam na otoku Žutu", navodi se u Mudrinićevom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio objekata želi legalizirati

Preostale objekte oko maslinika i vinograda Mudrinić želi legalizirati. Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Gojislav Krnić potvrdio je za HTV da je Mudrinić podnio zahtjev za njihovu legalizacijom 9. studenoga 2012.

Fantomske zgrade na Žutu nestale su. No, o Mudrinićevu građevinskom pothvatu i dalje svjedoče duboki iskopi u otočnom kršu i betonski temelji. A oni su inspekciji u dosadašnjoj praksi bili dovoljan dokaz za prijavu bespravne gradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo