Same bez nadzora / Pročelnik Ivica Lovrić posipa se pepelom: 'Isprike roditeljima, ovaj je događaj iznimika a ne pravilo'

Prošle godine bilo je 206 prijava koje su se odnosile na predškolske ustanove. Od toga je bilo 129 inspekcijskih nadzora

29.1.2020.
20:15
VOYO logo

Nezaštićene, bez nadzora i izvan ustanove kojoj su povjerene, punih sat vremena vrtić Šumska jagoda nije znao gdje im se nalaze tri djevojčice od samo šest godina.

Iz Grada Zagreba reagirali su po hitnom postupku. Nadležne odgajateljice dobile su opomene pred otkaz. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sve je uključen i inspekcijski nadzor Ministarstva, a po rekonstrukciji roditelja sve se dogodilo prije osam dana kada su djevojčice u 15:30 napustile vrtić. 

Pješice su stigle do parka obližnje škole, a potom bez nadzora krenule prema Bijeniku, prešle cestu, odmorile na autobusnoj stanici i krenule dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da stvar bude zanimljivija, istim putem vratile su se natrag, ali prošle pored vrtića i nastavile ulicom gdje ih je uočio otac jednog dječaka iz susjedne grupe kojemu su djevojčice prvo rekle da ih čekaju mame u blizini, nakon što je shvatio da to nije istina odvezao ih je kući, no roditelja nije bilo jer su u16:30 roditelji već došli po njih u vrtić i tek tada otkrili da djece nema i da svi za njima tragaju. 

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je do roditelja došla informacija o djeci, prošlo je više od sat vremena. 

Prošle godine bilo je 206 prijava koje su se odnosile na predškolske ustanove. Od toga je bilo 129 inspekcijskih nadzora. U njih 89 uočene su nepravilnosti a naloženo je 285 mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić izjavio je da je nadzor u tijeku i da kada su saznali nakon sat vremena povjerenstvo ureda bilo je u vrtiću i misli da će kroz dan, dva nadzor biti gotov a svi elemtni biti će poznati. Dodao je da je sigurno da su odgajateljice učinile propust i kako su već sankcionirane, a vidjeti će da li ima još nekog u vrtiću da je odgovoran. 

"Protokol o sigurnosnim mjerama u vrtiću imamo već dugi niz godina, Zagreb ga je uveo već jako davno, međutim ono što je obveza naših vrtića je da ga revidiraju najmanje tri puta godišnje" izjavio je Lovrić za RTL. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje trebaju li roditelji trebaju biti zabrinuti. Lovrić je izjavio kako ne trebaju biti zabrinuti i kako mu je žao, uputio je isprike roditeljima djece kojima se to dogodilo, a sam događaj je iznimk,a a ne pravilo i činit će se sve da se to ubuduće ne bi ponavljalo. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo