IVICA DAČIĆ ODGOVORIO NA PROZIVKE IZ HRVATSKE: / 'Licemjerno zvuče njihova zalaganja za prava Hrvata u Srbiji u situaciji kada se Srbi napadaju'

Image
Foto: Feral News/Pixsell

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić rekao je u nedjelju kako je licemjerno što se Hrvatska zalaže za prava Hrvata u Srbiji dok se Srbe u okolici Knina napada jer gledaju Crvenu zvezdu

25.8.2019.
19:19
Feral News/Pixsell
VOYO logo

Reagirajući na priopćenje hrvatskog ministarstva vanjskih i europskih poslova koje je odbacilo izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića kojom opravdava oružanu pobunu protiv hrvatskih vlasti '90-ih i pozvalo Srbiju da umjesto manipuliranja činjenicama unaprijedi položaj hrvatske manjine u Srbiji, Dačić je rekao se u Hrvatskoj stvara "antisrpsko raspoloženje... što rezultira napadima na Srbe".

"Licemjerno zvuče njihova zalaganja za prava Hrvata u Srbiji u situaciji kada se Srbi napadaju zato što gledaju prijenos utakmice Crvene zvezde", rekao je Dačić za beogradski list Večernje novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA REAGIRALO NA SKANDALOZNU VUČIĆEVU IZJAVU: /

'Ovo je krajnje neprihvatljivo'

Image
MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA REAGIRALO NA SKANDALOZNU VUČIĆEVU IZJAVU: /

'Ovo je krajnje neprihvatljivo'

'Razumljiva pobuna'

Vučić je izjavio u subotu, nakon napada na Srbe u okolici Knina, da je "razumljivo" što su se prije 30 godina pobunili protiv hrvatskih vlasti. Gosti kafića srpske nacionalnosti u naseljima Uzdolju i Đevrskama napadnuti su u srijedu dok su gledali prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde.

Policija je za incident u Đevrskama podnijela pet prekršajnih i jednu kaznenu prijavu dok se slučaj u Uzdolju još istražuje. Vučić je televiziji "Pink“ izjavio da su napadi "strašni" i dodao da će Srbija pomoći svom narodu u Hrvatskoj, ne navodeći kako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedničina šutnja

Ustvrdivši da se Vučić iskreno zalaže za unaprjeđenje dobrih odnosa sa Zagrebom Dačić je Večernjim novostima kazao kako "oni svakim danom pokazuju da im do toga nije stalo i da se stalno vraćaju u prošlost". Dačić je pokušao i poučiti MVEP te rekao da bi bolje bilo "da se pozabave time što njihova predsjednica sramno šuti poslije prebijanja Srba u Uzdolju i Đevrskama".

"Ili bi možda i ona dohvatila motku da tuče djecu u kafiću koja gledaju Zvezdu pošto se nedavno pohvalila da joj je žao što za vrijeme 'Oluje' nije uzela pušku da valjda puca u svoje građane - Srbe", rekao je Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MVEP je rekao reagirajući na Vučićevu izjavu kako Hrvatska poziva Srbiju da umjesto manipuliranja činjenicama "sukladno preuzetim obvezama, unaprijedi položaj hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji i napusti retoriku koja oživljava poražene projekte i šteti odnosima između dviju susjednih država."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo