razotkrivanje čudne priče / Istražujemo jesu li Hrvati planirali nerede, bivši srpski obavještajac: 'Naši su takvi, k'o neke babe, puštaju svakog preko granice'

Scene sa južne tribine kada se 150 huligana zaletila na Grobare i hrvatski plaćenici koji su polugoli izbačeni s tribine, brzo su obišle svijet

19.12.2017.
19:00
VOYO logo

Srbijanska policija u hotelu je pronašla pismo najmlađeg hrvatskog huligana koji je sudjelovao u neredima u beogradu. Ono je, smatraju,  glavni dokaz da su Hrvati nerede pomno planirali i organizirali. S druge pak strane, supruga jednog od uhićenih za RTL poručuje - čekamo video snimke sa stadiona koje bi trebale razjasniti više stvari.   

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam opasan, veoma opasan dan zato ti i pišem jer ko zna kako će biti. Dobit ću možda malo batina, ali ću ih dati više, puno više.

Ovo je samo isječak pisma koji pokazuje kako su hrvatski huligani očito bili dobro  pripremljeni za masovnu tuču. Supruga jednog od njih, inače MMA borca, samo kratko nam je poručila..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radimo na pripremi obrane, čekaju se snimke video nadzora sa stadiona kako bi se moglo nešto više reći. Komentar na navodno Ronaldovo pismo nemamo. Damir, Jakov i Ronald su bez ozljeda, uvjeti su im ovdje dobri. A procesne stvari idu kako idu", komentirala je Mia Tovarović.

Njega, ali i još dvojicu Hrvata zastupa beogradski odvjetnik Đorđe Kalanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam u posjeti, obavio razgovor, situacija je po meni normalna, nemaju primjedbi na postupanje. Njihova obrana je bila šutnjom, oni su malo zatečeni. Glavni dokazi se očekuju, a to su video snimci s utakmice da se vidi čija i kakva uloga je bila u tim događajima", kazao je odvjetnik iz Beograda Đorđe Kalanj.

Scene sa južne tribine kada se grupa od 150 huligana zaletila na Grobare i hrvatski plaćenici koji su polugoli izbačeni s tribine, brzo je obišla svijet. Bivši srpski obavještajac u svemu vidi obavještajni prizvuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U momentu napada na stadion, izazivanja nereda, predsjednik države nije u zemlji. Obično se tada vrši takvo nasilje, dan prije toga u Beogradu je prijavljena bomba", kazao je putem Skypea bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbednosti Božidar Spasić

Hrvati su za taj napad navodno plaćeni s 10 tisuća eura po osobi. Nejasno je jedino kako su ušli u zemlju i kako nije bilo policijske razmjene podataka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da, kad bi hrvatska policija pogledala s ove strane, da su dolazili Srbi, bi ih najurili s granice istog momenta. Ali eto naši su takvi, k'o neke babe - puštaju svakoga", smatra Spasić.

Da je riječ o čudnoj priči, vjeruje i hrvatski kriminalist - jer pored Hrvata, tog dana bilo je  Grka, čak i 60 Bugara - no svi oni mirno su se vratili svojim domovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji mogućnost da, naravno, iza onih koji su naručili državljane Hrvatske da se idu tući, stoje i srpske službe", rekao je kriminalist Željko Cvrtila.

Jer službe, kaže, često koriste kriminalce koji mogu, ali ne moraju znati za cijeli plan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je sve dogovoreno, onda će tu kazne biti minimalne, ako dobiju žešće kazne, onda oni vjerojatno nisu ništa znali jer su išli na rizik zbog visokog novca kojeg su dobili", nadodaje Cvrtila.

Tko je odgovoran za propuste, disciplinska komisija nogometnog saveza Srbije trebala bi objaviti u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo