ISTRAŽIVANJE: /

Građani žele istog premijera, a najveći problem su plaće političara

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić
6.12.2015.
19:55
PIXSELL, Sanjin Strukić
VOYO logo

Da će SDP koalirati s dijelom Mosta, IDS-om, Hridi Drage Prgometa, Ratkom Čačićem i zastupnicima manjina misli 22,6 posto građana.

13 posto želi pokretanje ekonomije

Čak 16,8 posto građana vjeruje da ćemo ponavljati izbore. Oko 4 posto građana vjeruje u reformsku vladu, vladu nacionalnog jedinstva ili nacionalnog spasa, što ne želi MOST. Jedva pola posto ispitanih vjeruje da će HDZ i SDP sjesti za stol i dogovoriti se bez MOST-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skoro trećina ispitanih, njih 31,4 posto, vjeruje da će novi premijeri trebao biti Zoran Milanović. Četvrtina (24,5 posto) misili da je to Božo Petrov a oko 11 posto smatra da je to Tomislav Karamarko.

Oko 20 posto ispitanih misli da je jedna od ključnih reformi potrebnih Hrvatskoj smanjenje plaća zastupnika na 10.000 kuna. Oko 13.1 posto vjeruje da je priotiret pokretanje ekonomije. A na tećem mjestu našla se reforma javne uprave i to s oko 10-11 posto ispitanih. Da je nužno smanjiti broj općina i gradova misli deset posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono o čemu vrlo vjerojatno ovisi budućnost hrvatske ekonomije - porast javnog duga prioritet je za tek 9,5 posto ispitanih, javlja RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo