Duhovna učiteljica / Unosan biznis Ane Bučević: Na videima zaradi i do 850.000 kn, krstarenja naplaćuje 16.000 kn

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

"Self help" biznis vrlo je unosan u mnogim zemljama, a danas se uvelike temelji na društvenim mrežama

25.3.2019.
13:00
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Motivacijska govornica Ana Bučević, koja se našla u središtu zanimanja javnosti zbog prijave za nadriliječništvo, stvorila je vrlo unosan biznis i zaradu koja se može procjeniti na stotine tisuća kuna godišnje. 

"Self help" je lukrativan posao u mnogim zemljama, a danas se uvelike temelji na društvenim mrežama i vjernoj sljedbi pretplatnika na kojima je i Bučević skupila milijune pregleda svojih videa, točnije više od 50 milijuna.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivno se, kako stoji u njeznoj biogafiji, motivacijskim vještinama počela baviti 2012. godine. Jedan od glavnih izvora zarade joj je You tube kanal "Safari duha" za koji se procjenjuje da joj godišnje donese i oko 130.000 dolara odnosno oko 850.000 kuna. Tamo je prati više od 200.00 pretplatnika koji nestrpljivo iščekuju njezine motivacijske govore i savjete. Na Youtubeu ima 600-tinjak objavljenih videa, a samo pet najpopularnijih broji gotovo 10 milijuna pregleda. Prema podacima koji se mogu naći online, s obzirom na broj pretplatnika Bučević bi po objavljenom videu mogla dobiti od 1000 do 3000 dolara. U proteklih godinu dana objavila ih je 65, a ako uzmemo prosijek od 2000 dolara po videu, jednostavna računica govori o 132.000 dolara godišnje. 

Na Facebooku i Instagramu Ana Bučević ima više od 330.000 pratitelja. Održava brojne seminare, ne samo u Hrvatskoj već i širom regije (osobito je popularna u Srbiji), a za posljednja dva u ožujku, Sarajevo i Split, ulaznice su bile 300 kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bučević je, objavila šest knjiga, a cijene im se kreću od 40 do 130 kuna. Motivacijski DVD-i i CD-ovi su po 105 kuna. Kao dodatni sadržaj prodaje planere po 80 kuna, ali i inspiracijske kartice koje dolaze u četiri seta, a svaki košta 150 kn. Sve kartice bave se različitim temama, a ako želite zaraditi, zaljubiti se ili biti mudri ili naučiti o zakonu privlačenja, za cijeli set kartica morali biste izdvojiti 600 kuna

Najskuplji proizvod Ane Bučević je "Vortex cruise", krstarenje po jadranskoj obali na luksuznoj jahti na kojem drži predavanja i meditacije. Naplaćuje ga oko 16.000 kuna (2300 eura), a najviše ga je ispromovirala Iva Todorić koja je prošle godine, u bikiniju i kroz suze, otkrila koliko joj je Bučević promijenila život. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što ju je dr. Herman Vukušić prozvao za nadriliječništvo, a Ministarstvo zdravstva i kazneno prijavilo, nad splitsku motivacijsku trenericu nadvila se opasnost potencijalne zabrane rada. Na optužbe za nadriliječništvo, Bučević je poručila da tijekom svog rada nikada niti jednom sudioniku svojih edukacija nije davala ikakve medicinske savjete. Tvrdi i kako ljudima nije poručila da im ne trebaju lijekovi kako bi se izvukli iz depresije.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa



HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo