radovi napreduju /

Istražili smo kada će Čiovo biti spojeno s kopnom i riješiti stanovništvo i turiste nesnosnih ljetnih gužvi

Čiovski most poprima svoj konačni obris. Posljednji segmet trebao bi stići iz splitskog škvera u ponedjeljak ako to dopuste vremenske prilike, tada će ovaj most biti u cjelosti i spojen

10.5.2018.
19:07
VOYO logo

Most Čiovo-kopno trebao bi biti gotov do srpnja. Barem ako je vjerovati obećanjima iz Vlade. Projekt vrijedan oko 230 milijuna kuna doživio je brojne peripetije i zastoje, no ovih dana čini se da se konstrukcija bliži kraju. 

Ušali ga zovu most zvan čežnja, jer se čeka desetljećima da rastereti Trogir od gužvi. 

Više od tri godine je prošlo od početka radova, promijenio se izvođač, ali i rokovi. Obećanju iz Vlade da će biti gotov do srpnja, ne vjeruju svi, iako je napredak očit, a to su primijetili i građani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro je dobro, stvarno dobro rade, brzo i kvalitetno rade, ne prepupštaju slučaju sve. Vidim da plastificiraju svaki dio koji je zavaren", rekao nam je Naditr.

"50 godina oni govore i obećavaju i evo sad minjale su se tri tvrtke ko zna što će se dogoditi s time. Ja se nadam da će biti gotovo do počretka sezone, da će to nekako sklepati, iskreno ne znam", kaže nam Juraj iz Trogira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most će biti dug gotovo 521 metar sa dvije prometne trake, a ukupna vrijednost projekta s pristupnim cestama je oko 230 milijuna kuna. 

Čiovski most poprima svoj konačni obris. Posljednji segmet trebao bi stići iz splitskog škvera u ponedjeljak ako to dopuste vremenske prilike, tada će ovaj most biti u cjelosti i spojen.

A kako napreduju radovi pomno prati i trogirski gradonačelnik.

"Prvo vidimo da most u zadnje vrijeme dobro napreduje, da su radovi intevizirani i da je sama konstrukcija pri kraju, vjerujemo obećanjima da će most biit gotov kroz srpanj, što ranij bolje, ali i da bude 1.8. napokon u prometu svih ovih godina svi će Trogiran biti zadovoljni i napravit ćemo veliku feštu", rekao nam je Ante Bilić.

Nakon toliko godina čekanja gradnja mosta se bliži kraju, a gužve bi već ovo ljeto mogle biti prošlost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo