ISTRA NEĆE OTVORITI KOCKARNICE I KLADIONICE? / 'To zapravo nije bilo ni najavljeno, procijenit ćemo situaciju'

Image

Istra možda neće odmah otvarati kockarnice i kladionice: 'Prvo da vidimo koje će epidemiološke mjere biti propisane za te djelatnosti pa ćemo procijeniti situaciju'

12.2.2021.
20:51
VOYO logo

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, Dino Kozlevac, rekao je za N1 da je zadovoljan su donesena odluka o popuštanju mjera ugostiteljima kada je riječ o kavi za van te o otvaranju teretana. No, ističe da nije bilo najavljeno da će biti omogućeno otvaranje kasina, kladionica i kockarnica, ali kaže da postoji mogućnost da se nakratko odgodi njihovo otvaranje u Istarskoj županiji.

“Prvo da vidimo koje će epidemiološke mjere biti propisane za te djelatnosti pa ćemo procijeniti situaciju. Vrlo oprezno otvaramo djelatnosti i predlažemo mjere te postoji mogućnost da to eventualno malo prolongiramo", rekao je Kozlevac, dodavši da u okolnim zemljama nije dobro stanje te kako ih to zabrinjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Smatram da su Hrvatska, sve županije i Istra dosad sve dobro odrađivali. Mi nismo imali lockdown, mi smo imali oštre mjere. Svi naši radnici, školarci, svi oni koji idu raditi u Sloveniju trenutno ulaze bez problema. Mi moramo prvenstveno štititi sebe i brinuti o epidemiološkim mjerama”, kazao je Kozlevac.

Image
'DA, DRAGI VILI, OVO IDE I TEBE': /

Ugledni psihijatar objavio novi status iz Dubrave: 'Ovo pišem u svjetlu ljigavih postupaka i objašnjenja

Image
'DA, DRAGI VILI, OVO IDE I TEBE': /

Ugledni psihijatar objavio novi status iz Dubrave: 'Ovo pišem u svjetlu ljigavih postupaka i objašnjenja

Mnogi neće iskoristiti mjeru

Kozlevac je rekao da ugostiteljima nije jasno kako se mogu otvarati kockarnice, ali ne i kafići i restorani, ali da to nije usporedivo. “Tih objekata ima puno manje na području Istarske županije. Mi ćemo u utorak imati sastanak s cehom ugostitelja. Koliko znam nažalost mnogi neće ni iskoristiti mjeru kave za van, jer im to nije isplativo. Neki će krenuti s time, a neki ne”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dozvolit ćemo si neke mjere koje nam epidemiološki ne odgovaraju, da ih prilagodimo uvjetima u Istarskoj županiji. Idemo još taj finiš dati i dati sve od sebe da tu dionicu završimo. Cijepljenje bi moralo zajedno sa svim mjerama dati rezultatima. Bez još jedne ljetne turističke sezone, mislim da si to više ne smijemo dozvoliti”, dodaje.

Istaknuo je da mu "ne pada na pamet" cijepiti se protiv koronavirusa dok ne krene masovno cijepljenje. "Ono što ja znam, u našem županijskom Zavodu za javno zdravstvo nitko se ne prima preko reda, osim ako nije bilo indicirano sa zdravstvenim potrebama i poteškoćama. Nitko se mlađi nije cijepio do sada i vjerujem da će to tako i ostati”, rekao je Kozlevac za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proljeće u zelenoj zoni

Kozlevac je rekao danas kako Istra, koja danas broji pet novozaraženih, želi dočekati proljeće u zelenoj zoni kad je riječ o epidemiji koronavirusa. "Brojke u Istri su više nego dobre imajući u vidu trenutno okruženje koje nije baš optimistično, od Slovenije do Italije. Zabrinjava nas novi soj koronavirusa i stoga građane i dalje pozivam na oprez i odgovornost želimo li proljeće dočekati u zelenoj zoni", poručio je Kozlevac i dodao kako će Stožer i dalje inzistirati na mjerama koje će biti korisne za Istarsku županiju.

U prilog tomu, istaknuo je kako razumije nezadovoljstvo ugostitelja s kojima će se, kako je ranije i najavio, sastati u utorak i donijeti odgovarajuće odluke odnosno mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istarski Stožer Civilne zaštite izvijestio je u petak o novih pet slučajeva zaraze koronavirusom u Istri u posljednja 24 sata nakon što je ispitano 230 uzoraka briseva na covid-19. Za tri osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod jedne osobe epidemiološki radio uvezenom slučaju s područja Slovenije, priopćili su iz Stožera dodali da je u epidemiološkoj obradi jedna osoba.

U Istri su se od jučer oporavile tri osobe, pa je trenutno 43 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba, dok je u mjerama samoizolacije 668 osoba. Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je deset osoba, od toga su tri osobe u respiracijskom centru, priopćio je Stožer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo