Isteklo je 130.000, a ne tri tisuće litara dizela!

23.7.2010.
14:24
VOYO logo

"Prema neslužbenim informacijama koje smo dobili iz Janafa, jučer je iscurilo 130.000 litara Petrolovog dizela, odnosno dva i pol vagona nafte. Istjecanje se dogodilo oko podneva i Janaf je to pokušao zataškati. Istjecanje se nije desilo prilikom pretakanja, nego su vanjski dobavljači krivo spojili cijevi i pustili naftu da istječe u polje. Dokumente o istjecanju imaju Janaf, Petrol i njihovi dobavljači koji su sinoć radili inventuru", rečeno je na konferenciji za medije Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Kalinić je upozorio kako on uopće ne raspolaže službenim podacima od Janafa, jer mu oni nisu ustupljeni. Umjesto toga, istaknuo je, Janaf je poručio preko privatnih kanala da su razmjeri istjecanja čak pedesetak puta manji nego što stvarno jesu. Očekuju temeljitu istragu incidenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić je prigovorio da je Janafu trenutno najveća briga saznati kako je procurila informacija, a ne nafta i ustvrdio da neće otkriti pojedinca "iz sustava" koji je javio za incident jer "znamo kako su do sada u Hrvatskoj prolazili zviždači". Dotaknuo se i predsjednik Uprave Janafa Ante Markova čiju je smjenu zatražila Zelena lista.

"Imao sam privatni broj od Markova, ali nakon dva poziva na koja se nije javio je isključio telefon", prepričava Pavle Kalinić. Međutim, kazao je kako neće tražiti njegovu ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došao je tamo dogovorom HDZ-a i HSS-a, u to se nećemo miješati", kazao je Kalinić.

Zatražio je od Ministarstva zaštite okoliša da svoje inspektore šalje svim naftnim kompanijama u svim slučajevima pretakanja većih količina naftnih derivata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalio je djelovanje policije u ovom slučaju ustvrdivši da je angažman načelnika Tomislava Buterina bio izuzetno kvalitetan.

Prethodni članci:

arti-201007230119006 arti-201007220522006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo