vatrogasci u akciji / Ispumpavali mu more iz utrobe, odsukali ga sa stijene. Poznato što čeka misteriozni brod s Korčule

Image
Foto: DVD Smokvica

Nasukao se 31. prosinca kod uvale Brna na otoku Korčuli

4.1.2023.
16:15
DVD Smokvica
VOYO logo

DVD Smokvica objavila je na svome Facebooku kako su obaviješteni od strane Općine Smokvica o potrebi odsukavanja nasukanog željeznog broda na predjelu „Bili rat“ nedaleko od uvale Brna.

"Zbog lošeg vremena koje se najavljuje krajem tjedna uz suglasnost Kapetanije smo bili jedina služba koja se je trenutno mogla organizirati i odraditi ovu zahtjevnu intervenciju. S vatrogasnim brodom 'sv. Stjepan' i četiri vatrogasca, od kojih je jedan ronilac izlazimo na intervenciju u 11:50", izvijestili su vatrogasci na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dolaskom do nasukanog broda najprije ronilac s podvodnom kamerom snima trup broda. Na snimci ne vide nikakva oštećenja trupa, te s dvije vatrogasne pumpe prelazimo na ispumpavanje mora iz strojarnice broda. Radimo s dvije crpke", objašnjavaju vatrogasci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su ispumpali more iz utrobe broda, oprezno pristupaju samom procesu odsukavanja broda sa stijene.

"Nakon što je brod uspješno odsukan, uzimamo ga u tegalj, te ga 16:30 uspješno vezivan za rivu u luci Brna. Sada bi brod prema nalogu Lučke kapetanije trebala preuzeti državna tvrtka 'Plovput', koja će organizirati vađenje broda, čuvanje broda, i sami postupak prodaje broda putem dražbe", govore vatrogasci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodali su i kako će, sve dok se brod ne preuzme, svakodnevno ga obilaziti i po potrebi ispumpavati more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo