ŠTRAJK SE NASTAVLJA / 'Ispričavamo se Zagrepčanima'. Radnici Čistoće u tri smjene kreću čistiti ispred bolnica, vrtića i škola

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Gradonačelnik se nada da će štrajk završiti do sjednice gradske skupštine te govori da će pitati oporbu hoće li im dati podršku za poskupljenje komunalne naknade kako bi riješili problem

26.1.2023.
7:16
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

"Ispričavam se građanima Zagreba", rekao je to u ime radnika Čistoće Zagreb Mumin Odžić nakon što treća smjena u srijedu ipak nije nastavila s radom nakon pregovora.

Ipak, najavili su, sve tri će smjene po rasporedu čistiti ispred bolnica, vrtića i škola da taj dio, kako navode, ne trpi. Što se tiče ostalog, štrajk se nastavlja jer oni svoje zahtjeve, govore, imaju, a pregovarački im je odbor rekao da pregovori nisu uspjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, informacija da će radnici nastaviti s radom odjeknula je u javnosti nakon gotovo trosatnog sastanka petero djelatnika i Uprave. No, druga smjena dočekala je treću u 22 sata i zajedno su odlučili da se na posao ipak ne vraćaju jer im, kako smatraju, zahtjevi nisu uvaženi.

Gostujući u RTL Direktu, gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević je rekao da ga cijela situacija smeta jer nisu prosvjedovali kada je bila stara vlast koja im je uporno kršila prava, a oni su im dali i povišice i kolektivni ugovor. Istaknuo je u razgovoru i kako će pričekati da završi treća smjena te da se nada da će do sjednice gradske skupštine radnici ipak početi s radom. Tamo će, naveo je, oporbu pitati kako bi oni riješili financijske probleme te je li rješenje povećanje komunalne naknade građanima. "Pitat ću hoće li nam dati podršku", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo