dobila otkaz / Ispovijest tete u vrtiću koja je psovala djecu: 'Ovo je samo moj križ. Ne trebam sažaljenje'

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Kazala je da ne treba sažaljenje, samo malo razumijevanja

27.11.2018.
7:52
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Unazad nekoliko dana cijela Hrvatska raspravlja o slučaju iz Dječjeg vrtića Imotski. Objavljen je video tete iz vrtića u kojem ona psuje pred djecom, a ubrzo je reagirala i uprava vrtića. Odgajateljica je dobila otkaz, a njene postupke osuđuje cijela Hrvatska. 

No, nakon otkaza, odgajateljica je razapeta, ne izlazi van, ne jede i puno plače. Otkaz je potpisala na poslu koji je ujedno bio njen prvi, a ujedno i najdraži. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li zaslužila takvu kaznu?

Zbog svojih postupaka ostala je bez posla kojeg je jako voljela. Odgajateljica se ispričala svima, a za video je kazala kako je to snimljeno ranije i da je snimljen kao interna "fora". Kaje se, ispričala se svima, a ovi događaju su ju psihički potpuno slomili. Okreću se za njom, dovikuju joj, pišu svašta o njoj na Internetu.

Nakon nekoliko dana medijskog linča, novinari Slobodne Dalmacije okušali su doći do nje i njezinih roditelja, ali i do roditelja djece kojima je dvije godine bila odgojiteljica i još jednom čuti što o tome misle. Zamolila ih je da njenu izjavu objave autentično jer je sad već malo ohrabrena porukama podrške od roditelja čiju je djecu čuvala i odgajala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U moru moga očaja i agonije koju prolazim posljednjih dana, postoji nešto što me drži u životu, a to su roditelji djece moje skupine. Nekolicina njih nije se izjasnila, ni pozitivno ni negativno, a svi ostali podržali su me nebrojenim brojem poziva, poruka, čak i posjeta. Do neba sam im zahvalna; moja su utjeha i snaga", kazala je odgojiteljica. Pokazala je i poruke koje je dobila od roditelja:

  • “18 sekundi nekog videa ne mogu pokvariti 2 godine koliko se znamo”
  • “Moje dijete te obožava i to je sve što je meni važno"
  • “Nijednom ti djetetu nisi naškodila, osim sebi nažalost”
  • “Zvala sam te da ti kažem da si nama ostala ista, najbolja i najdraža”.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je nastavila,

"Izvan moje skupine javljali su se roditelji nekih drugih skupina, ljudi koje poznajem i ne poznajem. Da mi nije njih, da mi nije obitelji, prijatelja i kolegica koji su uz mene, uopće ne znam kako bih disala. Nemam riječi kojima bih zahvalila svima koji žele i pokušavaju pomoći, ali stvar je u tome da načina nema. Ovo je samo moj križ. Žao mi je samo što ga, uz mene, nosi i moja obitelj. Posljednji dani su nam najcrnji i najteži ikad. Nikome na svijetu ne želim da ovo proživi. Za kraj, želim naglasiti da ne zamjeram ni onima koji me osuđuju, znajući ili ne znajući pozadinu cijele nesretne priče, jer sam svjesna da je moja greška velika. Izgleda da se svijet morao srušiti na mene da to uvidim i da odrastem, a vjerujte da sam imala posao svojih snova. Nemam vam više što reći. Ne trebam sažaljenje, samo malo razumijevanja, da me sada pustite da u miru svoju bol odbolujem", kazala je novinarima Slobodne Dalmacije bivša teta Dječjeg vrtića Imotski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo