NOĆ U iza rešetaka / RTL Danas: Nakon noći u policijskom pritvoru, sudac Vekić sjeo je pred tužitelja. Sumnje su bile - ozbiljne

Za sve privedene USKOK je zatražio istražni zatvor,

10.6.2021.
18:40
VOYO logo

Rano jutros ispitan je posljednji od troje jučer uhićenih osječkih sudaca koje se tereti da su od Zdravka Mamića primali mito kako bi presudili u njegovu korist. Za sve privedene USKOK je zatražio istražni zatvor, a sudac istrage na zagrebačkom županijskom sudu odlučuje o tome hoće li uhićene osječke kolege i zadržati iza rešetaka.

Nakon noći u policijskom pritvoru, sudac Vekić sjeo je pred tužitelja. Sumnje - ozbiljne. I to da je od Zdravka Mamića dobio 270.000 eura osobno, i još 100.000 od Zorana Mamića koje mu je donio Drago Tadić da podijeli sa sucem Kvesićem.  No, USKOK navodno nema dokaza da je Kvesić taj novac i dobio.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"iznosio je obranu. Pojašnjavao je neke okolnosti, nije odgovarao na pitanja. Jedino što Vam mogu reći je da je u cjelosti porekao sve inkriminacije koje mu se stavljaju na teret. Ostalo Vam doista ne mogu reći", kazala je odvjetnica Zvonka Vekića Gordana Vrandečić.

Dva sata sinoć je svoj iskaz davao i sudac Krušlin koji je Mamića prvi osudio prije dvije i pol godine. Tereti ga se za primanje mita, a sve se, kaže njegov odvjetnik, svodi na famozni sat koji je Mamić Krušlinu stavio na ruku prije nego je postao raspravni sudac, a ovaj ga za nekoliko sati vratio.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod Krušlina vam je problem taj šta je on osudio Zdravka Mamića vrlo strogo. Vodio taj postupak. Dakle, podsjećam u ovoj zemlji samo su Mamić i Sanader osuđeni u visokoprofilnim spisima i doživio da u lisicama završi na Uskoku zbog jedne moram odat priznanje - vrlo spretne manipulacije Zdravka Mamića koji je očito dobro vođen i mislim da iza cijele te priče stoji jedan dobar pravnički um koji ga vodi kroz sve skupa i da se ukine ta presuda", rekao je odvjetnik Darka Krušlina Ljubo Pavasović Visković.

Otkako je Zdravko Mamić dao iskaz u Livnu, USKOK-ovi tužitelji ispitali su cijeli niz svjedoka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRIMANJE I DAVANJE MITA /

USKOK objavio: Istraga protiv osječkih sudaca obuhvaća i braću Mamić. Sucima su dali najmanje 370.000 eura!

Image
PRIMANJE I DAVANJE MITA /

USKOK objavio: Istraga protiv osječkih sudaca obuhvaća i braću Mamić. Sucima su dali najmanje 370.000 eura!

Zanimljivo, USKOK je istragom obuhvatio i braću Mamić koji su osim davanja mita sucu Vekiću platio put i boravak u Dubai, ali i odlazak na utakmicu reprezentacije u Veliku Britaniju na trošak HNS-a. Mnogi od njih kako doznajemo - teretili su Dragu Tadića koji je u cijeloj ovo priči imao ulogu kurira.    

"Sudac istrage Dragi Tadiću je odredio istražni zatvor po svim predloženim istražnozatvorskim osnovama. Žalit ćemo se, naravno. Čekamo pisani otpravak odluke i podnijet ćemo žalbu", pojasnio je odvjetnik Drage Tadića Rafael Krešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK je za sve zatražio istražni zatvor. Do kraja dana se doznalo da samo sudac Krušlin neće morati prenoćiti u Remetincu.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo