(Anti) / ISLANDS - Arm's Way

Image

Iako drugi album psihodeličnih Kanađana ima dosta nedostataka, nudi i dovoljno razloga za željno iščekivanje zagrebačkog koncerta.

24.1.2009.
14:02
VOYO logo

Kanada je postala prava meka neopsihodelije, a Islands, proizašli iz lo-fi miljenika Unicorns, čak i na slabijem albumu poput "Arm's Way" spadaju u sam vrh te scene.         

Materijalu kojeg će 16. veljače predstaviti u zagrebačkom Teatru &TD gadno nedostaje jasnija autorska vizija jer se Nick Thorburn naprosto ne može odlučiti želi li u svojim pjesmama slijediti eksperimentalno razdoblje Beatlesa i rane Floyde ili njihove "svemirske učenike" tipa Mercury Rev ili The Flaming Lips. Na kraju se izgubio negdje na sredini i uspio pronaći tek u jednostavno savršenoj "We Swim", zapanjujuće kompleksnom pumpanju od gudačima vođenog uvoda do čvrstih gitarskih krešenda.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minimalistička produkcija Unicornsa i u manjoj mjeri debija Islandsa "Return To the Sea" ovdje je zamijenjena raskošnim valovima zvuka u kojem razorni feedback ima jednako važnu ulogu kao nježni klavirski akordi, a tiha akustika iznenada se pretvara u bijesnu "rokačinu". Sve to na "Arm's Way" tek mjestimice uspjeva zakamuflirati skladateljska lutanja, no neka vas to ne odgovori od predstojećeg koncerta. 

Radi se o albumu kao stvorenom za izvođenje uživo, u što ćete se uskoro moći uvjeriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo