ISKORISTITE VIKEND MAKSIMALNO, JER OD UTORKA... / Sad ćemo se malo ugrijati, a onda novi pad temperatura i kiša

Image

U subotu će prijepodne biti sunčano uz visoke oblake, a na sjevernom Jadranu i u gorju mogla bi pasti poneka kap kiše. Puhat će umjeren jugozapadnjak, a na moru jugo u jačanju

10.4.2021.
9:35
VOYO logo

Ovog vikenda bit će nešto toplije u odnosu na prethodni tjedan. Pljuskovi su češći i vjerojatniji u nedjelju na sjevernom Jadranu i u gorju nego u ostatku zemlje, a vjetar će biti puno jači u višem gorju nego u nizinama, stoji u RTL-ovoj vremenskoj prognozi.

Subota

U subotu će prijepodne biti sunčano uz visoke oblake, a na sjevernom Jadranu i u gorju mogla bi pasti poneka kap kiše. Puhat će umjeren jugozapadnjak, a na moru jugo u jačanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj na subotnje poslijepodne očekuje se promjenjivo, no ostat će suho. Subotnji dan bit će popraćen južinom, tlak će padati te će puhati umjeren, na udare u višem gorju jak jugozapadnjak. Temperatura će porasti i do oko 17 °C.

Na istoku zemlje popodne će biti sunčano uz promjenjivu naoblaku, dok se kiša ne očekuje. Puhat će slab jugozapadni vjetar, uglavnom na zapadu Slavonije neugodno umjeren do jak. Temperatura će biti oko 18 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subotnje popodne će u Dalmaciji i njenoj unutrašnjosti biti sunčano uz ponešto oblaka i dosta vjetra. Puhat će umjereno jugo povremeno s jačim udarima.

Na sjevernom Jadranu i u gorju sutra će biti najviše oblaka, stoga postoji mogućnost za slabu kišu u popodnevnim satima, uglavnom oko Rijeke i u Gorskom kotaru. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, jugo uz obalu. Najviša temperatura slična današnjoj, u gorju osjetno viša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući dani

Na kopnu će idući dani, nedjelja i ponedjeljak biti proljetni. Bit će vjetrovitiji, još topliji uz južinu i vjerojatnost za poneki pljusak koji je češći u gorju. U utorak u većinu zemlje stiže prava i obilnija oborina uz zahlađenje.

Na moru će nedjelje biti oblačnija i nestabilnija. Ponedjeljak će se nestabilnost nakratko smiriti, a u utorak se očekuju jači pljuskovi, grmljavina i okretanje jakog juga na buru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEVOLJAMA JOŠ NEMA KRAJA: /

Minusi, oluje i snijeg, a mraz prijeti i u Dalmaciji; Evo kad se vraća proljeće

Image
NEVOLJAMA JOŠ NEMA KRAJA: /

Minusi, oluje i snijeg, a mraz prijeti i u Dalmaciji; Evo kad se vraća proljeće

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo