Bez dodatnih nameta / Ipak nećete plaćati veću naknadu za odvoz otpada zbog ljubimaca

Image
Foto: Thinkstock/Arhiva

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike donijelo je Uredbu o komunalnom otpadu bez dijela kojim bi se penaliziralo vlasnike kućnih ljubimaca

26.5.2017.
11:15
Thinkstock/Arhiva
VOYO logo

Prijatelji životinja izvojevali su pobjedu. Nakon njihovog službenog dopisa, ali i brojnih komentara građana na javnoj raspravi o nacrtu Uredbe o komunalnom otpadu, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike odlučilo je izbaciti dio koji se odnosio na uračunavanje kućnih ljubimaca u cijenu odvoza otpada.

Uredba o komunalnom otpadu usvojena je na sjednici Vlade bez sporne odredbe, što znači da neće biti dodatnih nameta za skrbnike kućnih ljubimaca. Udruga Prijatelji životinja pozdravila je ovu odluku Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Imate kućnog ljubimca? Ministarstvo vam želi dodatno naplatiti odvoz smeća

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Udar na džepove potrošača: nedorečen dokument mogao bi povećati račune građana

>> Čini se da bespotrebno odvajamo otpad: evo na koji način Čistoća odvozi ono što ste vi odvajali 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim potezom spriječena je degradacija hrvatske politike o zbrinjavanju otpada. Kako bi zbrinjavanje otpada u Hrvatskoj podigli na višu razinu - onu održivog razvoja i progresivne naplate - Prijatelji životinja smatraju da se mora uvesti naplata po količini proizvedenog otpada, kao i odvojeno prikupljanje mješovitog otpada i onog za reciklažu", piše u priopćenju na stranicama Prijatelja životinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo