SRCE 10-GODIŠNJE BELE / Inspirativna priča rasplakala Hrvatsku: mališani nakon RTL-ove priče odlučili pomoći siromašnom Mireku

Djeca su pokazala da ponekad imaju veća srca od mnogih odraslih...

23.3.2018.
18:48
VOYO logo

Nedavno smo u RTL-u Danas objavili priču o Mireku Vrbančiću, čovjeku koji nikada u životu nije imao ni kune prihoda, a za svaku koricu kruha ovisio je isključivo o dobrim ljudima. 

Taj prilog pogledale su tisuće ljudi, a čini se da je mnoge itekako dirnuo. U pozitivnom smislu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte više: 20 godina živi bez struje, vode i kune prihoda: RTL Danas vam donosi priču o Mireku iz Siska

Dovoljno o tome govori i lavina dobrote koja je uslijedila u Osnovnoj školi Velika Mlaka čiji su učenici krenuli u akciju skupljanja hrane. Vjerovali ili ne, sve je krenulo od 10-godišnje djevojčice koju je Mirekova priča itekako dirnula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidjela sam prilog i jako se rasplakala”, kazuje nam Bela Ostojić, inače učenica četvrtog razreda.

Ona je, dakle, majci kazala kako želi pomoći nesrenom čovjeku, a nije im dugo trebalo da u akciju uključe čitav Belin razred.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva tjedna skupljali su hranu i higijenske potrepštine za Mireka, što je posebno oduševilo Belinu učiteljicu, Suzanu Šepović.

“U biti oni su pokazali da su velikog srca, da su vrlo topli i da imaju empatiju i jednoga dana će sigurno postati odgovorni ljudi koji će i dalje pomagati drugima. Ovo je Belina prva akcija, a ja vjerujem da nije zadnj”, ispričala je učiteljica za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, lijepa priča nije stala samo na tome. Akcija prikupljanja pomoći proširila se na prvašiće, i to na razred koji pohađa upravo Belina sestra.

Oni su čak ispisali pisma podrške za Mireka, a ponosna majka dviju djevojčica koje su pokazale veliko srce misli da je njihova inicijativa dosta važna i da je, zapravo, inspirativna životna škola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad mi je Bela priopćila da bi htjela pomoći Mireku, uopće se nisam dvoumila hoću li je u tome podržati. Bitno je da je shvatila da pojedinac, ako je dovoljno uporan, može pokrenuti promjene i učiniti svijet boljim”, ispričala nam je Belina majka.

Image
Foto: Vijesti.hr

Oduševljen je i gospodin Vrbančić. On tvrdi da nikad u životu nije bio sretniji.
“Ako još poživim i uspijem pojesti sve što su mi donijeli, Bog će me blagosloviti. Jedino mi je žao malene što je zaplakala zbog mene. Toga mi je najviše žao. Vjerujte mi”, otvorio je dušu Mirek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju djeca su pokazala da ponekad imaju veća srca od mnogih odraslih. Poslali su poruku svima.

Napomenimo i to da je Mireka Vrbančića nedavno posjetila ekipa Crvenog križa koja će ga uključiti u sustav socijalne samoposluge. Mireku je, kako kaže, sada najpotrebnija kamp kućica ili adekvatni kontejner u kojem bi donekle u normalnim i ljudskim uvjetima mogao nastaviti sa životom, jer, trenutno živi u neljudskim uvjetima u maloj kućici koja se urušava i prokišnjava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko želite pomoći Mireku da pronađe novi dom, obratite nam se na redakcijski e-mail: vijesti.hr@rtl.hr

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo