PRIZORI SU ZASTRAŠUJUĆI / Inspektori u velikoj akciji na hrvatskom otoku: Smrad i ono što su zatekli je neprepričljivo, pogledajte snimke

Fokus je na hrani, prvenstveno sigurnosti, a prizori zastrašujući

12.7.2023.
20:20
VOYO logo

Inspektori su posjetili jedan od najpopularnijih otoka u Hrvatskoj te su provjeravali rad na crno, ilegalno iznajmljivanje i sigurnost hrane. U patroli s njima na Pagu bila je reporterka RTL-a Ivana Ivanda Rožić koja ima i ekskluzivne snimke, javlja Danas.hr.

U veliku akciju inspektori su krenuli sinoć. Fokus je na hrani, prvenstveno sigurnosti, a prizori zastrašujući. Inspektori su zatekli su frižider natrpan hranom s isteklim rokom iz kojeg se širio neugodan miris - neka pakiranja samo što nisu eksplodirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je samo djelić onoga što je inspekcija zatekla u restoranima čije je kuhinje zatvorile. Osim hrane, mnogo je nepravilnosti i kod ilegalnog izanjmljivanja.

Image
POHLEPNI TAKSISTI /

'Pirati s Resnika' opet u akciji: Zbunjene turiste odvezao na krivu adresu i naplatio im nevjerojatan iznos

Image
POHLEPNI TAKSISTI /

'Pirati s Resnika' opet u akciji: Zbunjene turiste odvezao na krivu adresu i naplatio im nevjerojatan iznos

Sumnjivi bar na plaži

U turističkim središtima uvijek se nađe neka nepravilnost, a to pokazuje i dojava na terenu za sumnjivi bar na plaži do kojeg se dolazi uskom stazicom. Kao tajni kupci inspektori su prvo naručili kavu i sladoled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Došli smo po dojavi na lice mjesta, radi se o objektu koji se radi uz obalu, uz more, trebamo tvrditi koje djelatnosti se radi, dojava da je neregistrirani objekt što utvrđujemo, a zatekli smo i jednog neprijavljenog radnika", poručio je pročelnik područnog ureda Zagreb Robert Kober.

Od 1. svibnja inspektorat je imao već 1300 nadzora. Da su ova dva dana u Novalji odmah je postala top tema. „Možete iz priloženog vidjeti da su nešto napravili jer štandovi su svi bili otvoreni jučer, a danas su zatvoreni, nadali su se da im inspekcija ne dođe, ali došli su“, istaknuo je zaštitar Igor Pocrnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute inspektorima

Nakon Paga, inspektori nastavljaju sutra na nekom drugom otoku. Cilj im je od Istre do Dubrovnika proći sve turistička središta.

"Državni inspektorat dao im je upute kako se moraju ponašati i što moraju napraviti. Tu je trebalo uložiti truda u dezinfekciju, deratizaciju, čišćenje, ribanje", poručila je naša reporterka iz Novalje koja je o akciji razgovarala s Andrijom Mikulićem, glavnim državnim inspektorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mikulić je istaknuo da trenutno tamo imaju 60-ak inspektora koji su u 24 sata obišli oko 50-ak objekata. "Oko 150 nazora je obavljeno. Gdje smo mogli, išli smo s mjerama upozorenja, a gdje je zakonom određeno upravnom i kaznenom odredbom", otkrio je.

"U protekla 24 sata smo zbog neprateće dokumentacije uklonili 400 kilograma mesa, ribe, mesnih proizvoda, sireva", dodao je. Uz to je šest terasa dobilo zabranu rada, od toga tri jer nemaju potrebnu dokumentaciju, a tri jer rade suprotno rješenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Glavni državni inspektor otkrio: Na Pagu bačeno 400 kg mesa, ribe i sireva, zatvorene terase, kuhinje…

Naglasio je da veliki broj ugostitelja rade korektno i u skladu s propisima, ali uvijek ima iznimaka. "Mi imamo moralnu i zakonsku obvezu sprječavati i smanjiti nelojalnu konkurenciju koja šteti gospodarstveniku, a i samom radniku", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i da su se neki od zatvorenih restorana već vratili u prvobitno stanje i ispravili greške. "Jučer je zatvorena jedna kuhinja, danas je otvorena nanovo i lokal radi normalno i sve je čisto", poručio je i istaknuo da maksimalni naglasak u inspekcijama daju na sigurnost i kvalitetu hrane te higijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo