komentar zorana šprajca / Inspektor Clouseau, Sir Oliver, Pajo Patak i Mickey Mouse u akciji 'pronađimo krivca za pljačku'

Kao u crtanom filmu - zbog pljačke u Heinzelovoj Orepić smijenio cijeli policijski vrh, a iz policijske postaje u Ogulinu ukradena strojnica

Zoran Šprajc

5.4.2016.
22:30
VOYO logo

Inspektor Clouseau, Sir Oliver, Pajo Patak i Mickey Mouse su preuzeli istragu oko neviđene krađe zlata i novca iz središta krim policije u Zagrebu. 

Rezultata, naravno, još nema i nitko ih ne očekuje s obzirom da se ni u crtanom filmu ne može zamisliti da policija pljačka samu sebe. Ovdje je, po svemu sudeći, upravo to bio slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
smjene u policiji /

Dominić, Burušić, Jurenec i Žugelj zbog pljačke u MUP-u odstupili s dužnosti, Dolački suspendiran

Image
smjene u policiji /

Dominić, Burušić, Jurenec i Žugelj zbog pljačke u MUP-u odstupili s dužnosti, Dolački suspendiran

No, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Čini se kako je svanulo je Domoljubnoj koaliciji, koji u ovoj policijskoj sramoti sada vide samo potvrdu svojih zahtjeva da ministar Vlaho Orepić krene u čistku policijskog kadra iz mandata Ranka Ostojića.

I upravo se to i dogodilo. Ministar Orepić smijenio je kompletan vrh hrvatske policije, počevši od ravnatelja policije Vlade Dominića pa do šefa Odjela za suzbijanje organiziranog kriminala Željka Dolačkog iz čijeg sefa su zlato i novci i nestali. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok vrh policije intenzivno istražuje kako je policija opljačkala samu sebe nemamo se što čuditi vijesti da je iz policijske postaje u Ogulinu je tijekom ožujka ukradena strojnica.

Riječ je o strojnici 'Ero', hrvatske proizvodnje koja je službeno policijsko oružje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su u policiji shvatili da strojnice nema, unutar postaje je pokrenuta interna istraga a nakon toga je i pronađena. U policiji ne kažu gdje, ali Radio Mrežnica doznaje da je strojnica zajedno sa stotinjak komada streljiva ostavljena pred ulaznim vratima jednog Ogulinca kojem je netko pozvonio na vrata i pobjegao.

Čovjek je ostao u čudu i sve odnio policiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako, dakle, na kućnom pragu nađete recimo puškomitraljez, vratite ga u najbližu policijsku postaju, vjerojatno su ga oni i izgubili. 

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču