INSPEKCIJA OBAVILA PREGLED STUPOVA PETLJE NA SLAVONSKOJ, BANDIĆ TVRDI DA JE SVE U REDU: / 'Lažna uzbuna, situacija je pod kontrolom'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Djelatnici gradskih službi i ovlašteni inženjeri jutros su pregledali stupove petlje na Slavonskoj aveniji, nakon čega je ukinuta privremena zabrana prometovanja vozila na trećoj razini petlje

16.2.2018.
14:11
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Stupovi na kojima leži petlja na Slavonskoj aveniji nisu u tako lošem stanju da bi trebalo zabraniti promet na tome mjestu, zaključila je u petak komisija nakon provjere stupišta i pregleda petlje, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je novinarima kako je sve u redu i da se radilo o lažnoj uzbuni.

Sporna treća razina petlje

Jutros u 9 sati doneseno je rješenje o ukidanju mjera zabrane prometovanja vozila na trećoj razini petlje, koja je u četvrtak u 15 sati bila privremeno donijeta nakon anonimne dojave građanina policiji o lošem stanju stupova na kojima leži nadvožnjak na Slavonskoj aveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je u redu, ništa se nije dogodilo. Lažno uzbunjivanje, sve je pod kontrolom", izjavio je Bandić.

Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić izvijestio je da su jutros pregled obavili nadležni djelatnici gradskih službi i ovlašteni inženjeri, nakon čega je ukinuta privremena zabrana prometovanja vozila na trećoj razini petlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PANIKA U HITNIM SLUŽBAMA ZAGREBA: Popustili stupovi nadvožnjaka na Slavonskoj, na snazi nova regulacija prometa

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

16.02.2018., Zagreb - Na prometnoj petlji koja spaja Slavonsku i Drzicevu, nastala su ostecenja. Photo: Borna Filic/PIXSELL

Naime, kako je jutros objavio Jutarnji, Ministarstvo prometa, Zagrebačke ceste i gradonačelnik Bandić jučer su upozoreni na loše stanje stupova na kojima leži nadvožnjak na Slavonskoj aveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve prijavio zabrinuti građanin

Zabrinuti građanin kontaktirao je Operativno-komunikacijski centar te obavijestio o lošem stanju na trećoj razini petlje kojom vozila idu iz smjera istoka prema jugu, odnosno koja iz smjera Slavonske avenije na križanju s Držićevom žele skrenuti u Držićevu u smjeru Novog Zagreba.

Ne zna se na što je građanin točno upozorio, no poznato je da je ta informacija smjesta javljena svim nadležnim službama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PU zagrebačka potvrdila je kako su primili dojavu od zabrinutog građanina te su nakon toga izašli na teren, napravili izvid i obavijestili nadležne službe Ministarstva i Grada Zagreba. Zagrebačke ceste su postavile novi znak ograničenja prometa, a na teren je poslan inspekcijski tim Sektora za ceste na čelu s inspektorom Antunom Vonićem.

Obavljen je pregled stupova na kojima leži najviši nadvožnjak na petlji te su inspektori kao preventivnu mjeru odlučili zatvoriti tu razinu za sva vozila teža od tri i pol tone. "Taj znak će tamo stajati dok se ne obavi pregled u sklopu redovitog održavanja", rekao je tada Vonić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo