INFORMACIJE CURE NA SVE STRANE: / 'Netko je vrijedno radio i skupljao papire, čeka nas nikad prljavija izborna kampanja'

Image
Foto: Screanshoot/HRT

U kratkom roku u javnost procurile afere pokazuju da će predizborna kampanja, koja je pred nama, biti vrlo prljava.

19.7.2016.
9:08
Screanshoot/HRT
VOYO logo

Javnost ima pravo znati. Rečenica je to oko koje su se u HRT-ovoj emisiji Otvoreno složili svi prisutni koji su analizirali posljednje afere koje su procurile kao što su ispitivanje Zorana Milanovića zbog slučaja Madison i troškovi ljetovanja premijera na odlasku Tihomira Oreškovića te financiranje kampanja HDZ-a.

Image
TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN ŠEFA SDP-a: /

'Milanović je tražio da njegovom prijatelju isplaćujem tisuće kuna mjesečno'

Image
TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN ŠEFA SDP-a: /

'Milanović je tražio da njegovom prijatelju isplaćujem tisuće kuna mjesečno'

Slučaj Madison

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja je kazao kako SDP u posljednje vrijeme ima velikih problema s transparentnošću te istaknuo kako slučaj Madison mora biti dodatno ispitan. Pomalo pravdajući premijera Oreškovića, Grmoja je kazao kako on zakonski nije dužan podmiriti račun, ali da je korektno što to čini te je podsjetio na troškove bivšeg premijera Milanovića koji je, primjerice, u dva tjedna na Krku potrošio oko 60 tisuća kuna ili na letove na Krk i Grobnik u privatne svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovac Goran Marić kazao je kako svaka kuna iz državnog proračuna mora biti javno objavljena pa tako i troškovi premijerova puta. Kad su u pitanju zaduživanja, Marić kaže da je HDZ započeo novu epohu i dodao da bi se svaka politička stranka trebala zaduživati isključivo kod poslovnih banaka i to ne kod svake, tj. ne kod onih koje su u sporu s državom.

'Oreškovića prate apsurdne situacije'

Kad je riječ o predstojećoj predizbornoj kampanji i Grmoja i Marić su istaknuli kako one za njihove političke opcije neće biti prljave. Međutim, Oreškovićev savjetnik Stjepo Bartulica, čini se, ne slaže se s tim. Istaknuo je kako premijera prate apsurdne situacije otkako se vratio u Hrvatsku. "Prošli tjedan objavljena je priča da premijer ide na Brijune, a to nije istina", rekao je Bartulica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na temelju dosad već procurenih informacija i afera i stručnjak za odnose s javnošću Krešimir Macan ne smatra da su pred Hrvatskom blistavi trenuci kampanje.

"Kad je nekome u interesu da pusti istragu van, onda za nju svi znaju i pribiju osobu na stup srama. U Hrvatskoj je nemoguće držati istragu tajnom", smatra Macan te dodaje kako je važno tko je istragu pustio van. "Predizborna kampanja koja slijedi bit će nikad prljavija i svašta se može očekivati. Netko je vrijedno radio i skupljao papire, a sad ih pušta van", rekao je Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo