UREĐEN PRIJE 17 GODINA /

InDizajn zavirio u stan dizajnera Luke Grubišića

Image
Foto: RTL

U drugoj epizodi treće sezone "InDizajna s Mirjanom Mikulec", koja će se emitirati u nedjelju, 3. ožujka u 17:30 sati na RTL2, autorica i voditeljica posjetit će stan modnog dizajnera Luke Grubišića koji, iako uređen prije 17 godina, predstavlja primjer dobrog dizajna i funkcionalnosti unutar samo 30 m2.

1.3.2013.
16:57
RTL
VOYO logo

"Uistinu se primijeti kada neki dizajner sam uredi svoj stan, ako ne odmah, onda sigurno za nekoliko godina jer dizajneri daju osobni štih svom stanu, urede ga baš onako kako oni žele. U svoj sam se stan uselio sa 17 godina i izgledao je kao bomba, bio je velik jer nije bilo ogromnog frižidera i općenito je bilo puno više mjesta. Uređivala ga je moja majka, inače arhitektica", rekao je Luka.

Image
Foto: RTL

U njegovom stanu se može naći namještaj sa potpisom, poput stolica dizajnera Rolfa Benza, koji se skladno upotpunjuje s drugim, nešto običnijim materijalima i stilovima uređenja. Poseban je i crni parket od crnog skandinavskog drva koji je u vrijeme uređenja Lukinog stana bio hit na dizajnerskoj sceni, kao i kuhinja od svega 2 m u kojoj Luka priprema jela za sebe i svoju zaručnicu, s kojom se namjerava uskoro preseliti u veći stan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

"Ja sam znao u svom stanu imati čak 25-30 ljudi i izgledalo je odlično jer se stvori prisnija atmosfera koja se nikada neće stvoriti u stanu od 100 kvadrata", rekao je Luka koji obožava starinske, vintage i umjetničke predmete poput kipa pradjede Joze Turkalja ili bertoia stolice stare skoro 40 godina koju je Luka kupio u New Yorku, ali i dizajnerske komade namještaja kao što su umivaonik i wc koje potpisuje francuski dizajner Phillipe Starck.

Image
Foto: RTL

U nastavku druge epizode, u rubrici "Stvaramo dom", Mirjana Mikulec će, zajedno sa suradnicima, od potkrovne prostorije od 10 m stvoriti dječju sobu uz pomoć namještaja po mjeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prilogu "Uradi sam" vidjet ćemo kako se može urediti garaža sa samo nekoliko polica i univerzalnih nosača, dok u "Inspiracijama i trendovima" razgovaramo o bojama koje znatno utječu na izgled i ugođaj svakog interijera.

Za kraj ćemo vidjeti kako izgleda kada spavaću sobu preuredimo uz crnu kombinaciju namještaja i nekoliko trikova za savršen dojam…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo