najavili 'borbu' / Incijativa srpske udruge: 'Prodajete naš vojni hotel!', Marić: 'To je suluda ideja'

Ristić poručuje kako su oni već podnijeli tužbu Sudu za ljudska prava u Ženevi jer misle da su diskriminirani

1.11.2018.
7:00
VOYO logo

Hrvati prodaju naš vojni hotel – bombastično objavljuju srpski mediji nakon što je Ministarstvo državne imovine stavilo na prodaju hotel Hrvatska u Baškoj Vodi. Iz udruge Oduzeta imovina tvrde da je spomenuti hotel Hrvatska otela od sarajevske tvrtke Hidrogradnja. Ministar Marić poručuje kako je to suluda ideja.

Prazan hotel, ako se pita našu Vladu, neće još dugo biti prazan. Ponude su, preko javnog poziva, zaprimljene i sada se čeka samo konačna prodaja. Srpski odvjetnik, koji je citiran u tamošnjim medijima, tvrdi: "Nema to veze sa Hrvatskom i Srbijom, ja pomažem i vašim tvrtkama". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam izganjao Jugotonu prostor. Ja sam izganjao prostor firmi Poljoopskrbe Zagreb, Boreli je sad u stečaju, vjerojatno će biti dućani Borova dati Borovu", kazao je Zoran Ristić, predsjednik udruge Oduzeta imovina.

Ministar Marić ne misli kako se uopće ima o čemu raspravljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hotel će bit prodan i nitko nema pravo polagati vlasništvo na ono što nije njihovo. Naravno, JNA je polagala pravo na Hrvatsku pa je polomila zube", izjavio je Goran Marić, ministar državne imovine.

I tako će po mišljenju ministra završiti i inicijativa srpske udruge koja najavljuje nastavak borbe. Izgrađen u ranim osamdesetima, ovaj hotel izgledom podsjeća na sve naše hotele na obali, izgrađene u tom razdoblju. Zatvoren je prije malo više od godinu dana, a u njemu je još uvijek sav pripadajući namještaj. Građani s kojima smo razgovarali dijele ministrovo mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Ristić poručuje kako su oni već podnijeli tužbu Sudu za ljudska prava u Ženevi jer misle da su diskriminirani. Tvrde kako samo Hrvatska na ovakav način rješava slične sporove nastale raspadom Jugoslavije iako je, dodaje, i Srbija pokušala isto, ali joj nije uspjelo. "I Srbija je to na vrijeme ispravila i vratila je sve nekretnine. Osim INA-e, što će morati platiti", kazao je Zoran Ristić, predsjednik udruge Oduzeta imovina.

Sud za ljudska prava donijet će odluku, tvrdi, kroz dva mjeseca, a hotel Hrvatska će u međuvremenu vjerojatno biti prodan trgovačkom društvu "Marea alta" za više od 46 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo