ŽIVI U DRŽAVNOM STANU /

Objavljena nova imovinska kartica Frke-Petešića: Pogledajte što sve ima i nema

Image
Foto: Marko Lukunic/Pixsell

'To je biblioteka koju sam i naslijedio. Imam različite enciklopedije, komplete raznih revija', tvrdi Frka-Petešić

9.2.2022.
15:29
Marko Lukunic/Pixsell
VOYO logo

Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, jučer se u RTL-u Danas osvrnula na slučaj sa stanom predstojnika Ureda premijera Zvonimira Frke-Petešića. "Taj slučaj je u fazi da su iz Povjerenstva otišli dopisi. Možemo čekati tjedna-dva da dođe dokumentacija koju smo zatražili i vidjet ćemo jesu li utvrđene činjenice koje su relevantne. Ako će biti potrebe ići ćemo prema obvezniku da se očituje", kazala je. 

U međuvremenu, donosimo vam podatke iz objavljene nove imovinske kartice Frke-Petešića, predstojnik Ureda predsjednika Vlade. Njegovo boravište prijavljeno je u Zagrebu, a prebivalište u Salima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesečna plaća u bruto iznosu Frke-Petešića iznosi 24.501,17 kuna (16.745,11 neto). To je ujedno jedina plaća koju ostvaruje. Nema drugih prihoda. Njegova supruga nije zaposlena i nema primanja.

Image
AFERA FRKA /

Uz stan i podrum za 'veliku kolekciju knjiga', Frka Petešić koristi još jednu državnu nekretninu: Evo što se tamo nalazi

Image
AFERA FRKA /

Uz stan i podrum za 'veliku kolekciju knjiga', Frka Petešić koristi još jednu državnu nekretninu: Evo što se tamo nalazi

Ne posjeduje nekretnine

U kartici je Frka Petešić naveo da ne posjeduje nijednu nekretninu. Od pokretnina posjeduje osobni automobil Volkswagen Golf iz 2001. godine, čija je vrijednost procijenjena na 18.000 kuna. Stekao ga je kreditnim zaduženjem kod banke 2017. godine. Ne posjeduje pokretnine veće vrijednosti od 30.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da nema poslovnih udjela, dionica i vrijednosnih papira, udjela u društvima osoba te poslovnih subjekata samostalne djelatnosti. Nema ni novčane kunske ili devizne štednje.

Članstvo u udrugama

Frka-Petešić je od 2014. redovni član Hrvatskog diplomatskog kluba, a od 2017. počasni je član Udruge Nikola Tesla Genij za budućnost.

"Udrugu Nikola Tesla - Genij za budućnost osnovali smo s ciljem razvitka i unapređenja inovativnosti i kreativnosti te promicanja inovatorske djelatnosti.Inspiraciju u svom radu pronašli smo u Nikoli Tesli, geniju koji je zadužio svijet. Naša je primarna zadaća promicanje lika i djela Nikole Tesle kroz uvođenje zanimljivih i manje poznatih, ali važnih podataka u školske udžbenike i knjige te povezivanje institucija i uglednih pojedinaca koji prate Teslino stvaralaštvo. Želimo informirati i educirati, ne samo članove Udruge, već i širu javnost o Teslinim djelima i idejama i tako ih poticati na vlastite ideje i izume. Kontinuirano ćemo raditi na projektima koji, ne samo što promiču ime Nikole Tesle, već promiču inovativnost i kreativnost u znanosti i obrazovanju", navodi se na stranici Udruge.

Nekretnine u državnom vlasništvu

Inače, otkriveno je da je Frka Petešić dobio na korištenje državni stan od 96 kvadrata u Jurišićevoj 8 te još dvije nekretnine u vlasništvu Državnih nekretnina u strogom centru grada, na adresi Palmotićeva 24. U pitanju su garaža i podrum. U podrumu je Frka-Petešić smjestio oko 4000 knjiga čija je vrijednost nepoznata i nisu navedene u imovinskoj kartici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada mi je ponuđen ovaj stan, odmah sam pitao, ima li neki podrum ili tavan, gdje bih mogao staviti dio arhiva ili knjiga. To je biblioteka koju sam i naslijedio. Imam različite enciklopedije, komplete raznih revija. Kod mene su svi dolazili po knjige", otkrio je Frka Petešić za HRT.

Dodao je da se radi o podrumskom skladištu, a za njega čak nema ni ključ. Frka-Petešić je rekao kako posjeduje svoj automobil, ali ga rijetko vozi, te su mu Državne nekretnine osigurale parkirno mjesto koje ne mora plaćati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike