MOGAO BI PASTI I SNIJEG / Imate u planu izlet? U cijeloj Hrvatskoj će biti kišovito i oblačno, a u dijelovima prijete jaki grmljavinski pljuskovi

Još jedna epizoda kiše i to dosta obilna prema današnjim materijalima bit će u četvrtak

11.11.2023.
8:13
VOYO logo

Jutro će biti kišovito i oblačno u cijeloj zemlji, a na Jadranu povremeno uz jake i obilne grmljavinske pljuskove. U najvišem gorju kiša će sa zahladnjenjem prijeći u snijeg, ali uglavnom tijekom noći i to samo na višim planinama. Bit će i vjetrovito, puhat će umjeren do jak sjeverozapadnjak, prognozirala je Ana Bago Tomac za RTL.

Ostatak dana donosi nam prestanak kiše i razvedravanje i to najprije u središnjem dijelu unutrašnjosti - već tamo negdje oko podneva! Kiša će se povlačiti prema istoku pa će biti i sunčanih razdoblja, ali ostaje jak vjetar - uglavnom sjeverozapadni i zapadni. Istočni dio zemlje ostat će većinom oblačan i kišovit, osobito na krajnjem istoku dok će u zapadnoj Slavoniji u drugom dijelu dana biti i sunčanih razdoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvedravanje sredinom dana i na Jadranu, ali u Dalmaciji neće biti posve stabilno - povremeno će su još mogući pljuskovi pa i grmljavina - najviše na dubrovačkom području. Puhat će umjeren i jak sjeverozapadni vjetar koji će slabjeti tek navečer. Najviša temperatura od 13 u zaleđu do 17 na obali i otocima, a iza Velebita 10 do 12. U gorskom dijelu malo kiše ili pljuskova bit će i poslijepodne.

Image
Foto: DHMZ

Suha i djelomice sunčana nedjelja

Nedjelja će - barem u unutrašnjosti - biti suha pa i djelomice sunčana, ali hladna i to osobito ujutro! Temperatura oko 1 stupanj, izvan gradova i manje pa će biti i jutarnjeg mraza! Već od ponedjeljka opet toplije uz jugozapadno strujanje, ali i novo naoblačenje i kišu koji nam stižu u utorak. Još jedna epizoda kiše i to dosta obilna prema današnjim materijalima bit će u četvrtak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu i u nedjelju kišovito i pretežno oblačno, a pauza od kiše tek s početkom novog tjedna. Ipak, to neće biti nešto dugotrajno - već u utorak novo naoblačenje s jugom, a kiša će padati većinom na sjevernom dijelu. U četvrtak obilna i jaka kiša praćena grmljavinskim pljuskovima na cijelom Jadranu!

Sutra dakle kiša uglavnom ujutro, zatim razvedravanje. U najvišem gorju je moguće i malo snijega, a u nedjelju ujutro u nizinama mraz i magla!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo