komentar zorana šprajca / Ili Bernardić nema kontrolu nad svojom strankom ili nema kontrolu nad svojom glavom

Ovih dana se i babe s klupe razumiju u borbene avione

29.3.2018.
22:25
VOYO logo

Vlada je i formalno prihvatila izraelsku ponudu za eskadrilu borbenih aviona, te su u idućih desetak dana očekuje i potpisivanje ugovora s državom Izrael. U ime sretnog dobitnika 400 milijuna eura,  za RTL se oglasila veleposlanica Izraela u Hrvatskoj gospođa Zina Kalay Kleitman s kojom je razgovarala Ivana Franić.

U međuvremenu na ovoj temi se  posvađalo društvo u SDP-u. Šef stranke poznat i kao Davor Bernardić, jučer je u ime SDP-a kazao kako su izraelski avioni stare kante i da on to nikad ne bi kupio. Sve ok, ovih dana se i babe s klupe razumiju u borbene avione, ali problem je što su svih 5 SDP-ovaca koji su članovi  saborskog Odbora za obranu na Odboru glasali upravo za te stare kante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A prekjučer je i predsjednik toga odbora, SDP-ov Igor Dragovan za izrelske kante  glasao i na Vijeću za obranu čije je član po funkciji. Dakle ili Davor Bernardić nema kontrolu nad svojom strankom ili nema kontrolu nad svojom glavom, stručnjaci nemaju jedinstveno mišljenje, evo što kaže dr. Maras.  

A svoj doprinos  oporbenom radu dali su i SDP-ovi kolege iz Mosta. Naime u zajednički zahtjev za opoziv potpredsjednice Vlade Martine Dalić, Most je kao jedan od razloga ubacio i to što se Martina Dalić citiram 'u nekoliko navrata javno zalagala za izgradnju termoelektrane na rijeci PeruČi.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se ni najstariji stanovnici Hrvatske ne sjećaju da je ikad postojala rijeka PeruČa, pogotovo sa tvrdim Č, zlobnici iz Vlade taj su zahtjev odbili s detaljnim geografskim objašnjenjem razlike između rijeke i jezera.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo