'Igra ping-ponga s bankama nema smisla'

'Banke su očito spremne za određenu vrstu rješenja, jer je ovo očito određena vrsta elementarne nepogode.

5.8.2011.
19:48
VOYO logo

Kastavska skupina na čelu s Zoranom Milanovićem, Radimirom Čačićem, Ivanom Jakovčićem i Silvanom Hreljom dva dana bila na obilježavanju 16-obljetnice Oluje u Kninu.

Nakon toga su toga su otišli u Kaštel Žegarski kod Obrovca, gdje je Milanović je komentirao situaciju oko švicarskog franka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Banke su očito spremne za određenu vrstu rješenja, jer je ovo očito određena vrsta elementarne nepogode. Vlada je donijela jedno rješenje, ali se očito nije razgovaralo s bankama jer ova igra ping ponga nema smisla. Očito u to nije bila uključena ni Narodna banka ni njen guverner, a trebao je. Očito postoji svijest u bankama da korisnike kredita treba vratiti u zonu sigurnosti, a to je zona eura. One vole mistificirati s priopćenjima, ali i one su racionalne i trebaju sjesti i Vlada i banke i guverner za stol", rekao je Milanović a prenosi Večernji list.

Na upit da komentira tvrdnju premijerke da Hrvatska izlazi iz krize rekao je: "Hrvatska ima sjajne ljude, potencijale i resurse, ali treba nešto raditi i vrijeme da se Hrvatska probudi iz letargije u kojoj se nalazi. Nažalost Hrvatska ima nikakav gospodarski rast, visoku nezaposlenost, i nažalost je po stranim investicijama iza Albanije i to treba promijeniti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Muke sa švicarcima

Vezani članci:

arti-201108040536006 arti-201108040776006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo