UVJERENI U USPJEH / IDS odabrao kandidate

Image
Foto: PIXSELL

U IDS-u nema iznenađenja. Ivan Jakovčić, Damir Kajin, Valter Boljunčić i Giovanni Sponza kandidati su IDS-a na listi Kukuriku koalicije u osmoj izbornoj jedinici.

12.11.2011.
14:03
PIXSELL
VOYO logo

Dosadašnji saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin, predsjednik stranke Ivan Jakovčić, predsjednik pulske podružnice IDS-a Valter Boljunčić te rovinjski gradonačelnik i potpredsjednik stranke Giovanni Sponza, kandidati su IDS-a na listi Kukuriku koalicije u osmoj izbornoj jedinici.

Jednoglasno su tako odlučili članovi Predsjedništva i Savjeta stranke na današnjoj sjednici održanoj u Pazinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik stranke Ivan Jakovčić ustvrdio je kako je lista vrlo jaka te kako IDS očekuje da će dobiti tri saborska mandata.

"Očekujem da će Boljunčić i Sponza biti nove jake snage IDS-a u hrvatskom parlamentu, naravno uz Kajina koji je simbol Hrvatskog sabora", kazao je Jakovčić. Dodao je kako zajednička koalicijska lista očekuje pobjedu i preuzimanje odgovornosti za budućnost države sa željom da se promijene svi odnosi u Hrvatskoj, što će biti "IDS-ova politika koja je već do sada bila prepoznatljiva u hrvatskom parlamentu". On vjeruje kako će se afirmacija IDS-ove politike u cijelosti dogoditi nakon ovih parlamentarnih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo jačanje regionalne i lokalne samouprave odnosno decentralizaciju i regionalizaciju Hrvatske te realizaciju ključnih istarskih nerealiziranih razvojnih programa", poručio je Jakovčić izrazivši pritom uvjerenje kako će upravo Istra biti područje gdje će Kukuriku koalicija dobiti daleko najveći broj glasova.

Jakovčić očekuje pobjedničku atmosferu te kako će upravo iz Istre "krenuti najljepše i najbolje poruke za čitavu Hrvatsku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin poručio kako treba biti iskren i priznati kako se "u šest mjeseci ne može svijet promijeniti, pa se tako ni hrvatske prilike ne mogu promijeniti na bolje".

"Treba zaustaviti sve ove negativne trendove kroz koje Hrvatska prolazi zadnjih sedam-osam godina", kazao je Kajin. Po njegovim riječima do novog uzleta Hrvatska ne može zasigurno doći s postojećim HDZ-ovim zakonima, s postojećim HDZ-ovim ljudima te s postojećim HDZ-ovim moralnim sustavom vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prilike u ovoj zemlji treba početi mijenjati, a društvo treba početi reformirati i krenuti od dna prema gore", zaključio je Kajin.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo