PROGNOZA / Ide nova ciklona, sutra na kopnu još uglavnom suho, ali pod kraj dana na Jadran stiže kiša. Pripremite se i za bujice

Na Jadranu kiša narednih dana. Bit će i nevera i pijavica, ponegdje će puhati olujno jugo. Meteorolozi najavljuju da bi rive mogle poplaviti

25.11.2021.
7:30
VOYO logo

Stabilno razdoblje bilo je kratkog vijeka, a približava nam se nova Sredozemna ciklona koja će se tijekom petka premještati preko naših krajeva, ali na vrijeme djelovati i idućih dana. Donosi to potencijalno brojne probleme uzrokovane obilnom kišom i jakim vjetrom, prije svega na Jadranu i uz njega. 

Četvrtak

Ujutro i prijepodne na kopnu uglavnom suho, ali uz čestu maglu i mraz. Duž Jadrana zato, sve tmurnije, mjestimice već uz malo kiše, češće prema otvorenome moru. Pod Velebitom u početku bura i istočnjak u slabljenju i okretanju na umjereno do jako jugo kao duž ostatka obale. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ostaje dosta oblaka, rijetko će se kroz niske oblake probiti malo sunca. Može sporadično biti malo kiše ili rosulje, ali rijetko, češće i izglednije će oborine biti u noći na petak. Ostaje i hladno s temperaturom oko 5 ili 6 °C. 

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

(Ivo Čagalj/Pixsell)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku uglavnom suho uz ponegdje kraća sunčana razdoblja, ali niski oblaci mogu biti i cjelodnevni. Tamo gdje se izdignu, uz slab do umjeren jugoistočni vjetar, malo manje hladno nego jučer, do najviše 9 °C. 

U Dalmaciji sve tmurnije, vjetrovitije i kišovitije, pritom i neugodnije. Očekuju se lokalno i obilniji pljuskovi, a moguće je u noći na petak i jače nevrijeme. Temperatura od 12 do 16 °C. 
Oblačno uz povremenu kišu i na sjevernom Jadranu, ponegdje može biti izraženijeg pljuska, prije svega na otocima i otvorenome moru. Mirnije u gorju i zaobalju, ali i prohladno, a drugdje uz južinu između 12 i 15 °C. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih dana na kopnu

Slijedi nam oblačnije, kišovitije i tek malo manje hladno razdoblje, barem do utorka. Najmanje kiše uz sunčana razdoblja se očekuje tijekom subote. U onom najvišem gorju već u danima vikenda može biti susnježice i snijega, osobito uz pad temperature s nedjelje na ponedjeljak kada snježne pahulje mogu stići i u neke niže predjele. 

Image
Foto: Koran Lovačić/Pixsell

(Goran Kovačić/Pixsell)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih dana na moru

Na Jadranu prava izražena višednevna kišna epizoda. Obilna kiša, nevere, pijavice, a probleme će stvarati i jak, mjestimice i olujni jugozapadni i južni vjetar. Najpogođenija će biti Dalmacija te većina otoka gdje su moguće bujične i urbane poplave pa i plavljenje riva. Postupnu stabilizaciju i prestanak oborina donosi jaka bura koja će se duž obale proširiti početkom idućeg tjedna. 

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo