žele pokazati svoju snagu /

Iako ankete predviđaju dva mandata, HDSSB očekuje da će imati klub zastupnika u Saboru

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon objave izlaznih anketa, zamjenik predsjednika HDSSB-a, Karlo Šatvar, izjavio je novinarima u izbornom stožeru u Osijeku da stranka, osim izlaznih anketa dobija i svoje rezultate s terena

8.11.2015.
20:03
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Iako im rezultati izlaznih anketa predviđaju samo dva saborska mandata, u HDSSB-u su u nedjelju navečer, nakon zatvaranja birališta izrazili uvjerenje da će im konačni rezultati omogućiti formiranje kluba zastupnika u novome sazivu Hrvatskoga sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon objave izlaznih anketa, zamjenik predsjednika HDSSB-a, Karlo Šatvar, izjavio je novinarima u izbornom stožeru u Osijeku da stranka, osim izlaznih anketa dobija i svoje rezultate s terena, na temelju kojih je siguran da će HDSSB i dalje imati svoj zastupnički klub u Saboru, čime će pokazati kontinuitet i snagu svoje politike.

Ocijenio je da su i u ranijim izbornim ciklusima izlazne ankete predviđale slabije rezultate HDSSB-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šatvar je odbacio nagađanja da je stranka podbacila u 5. izbornoj jedinici, u kojoj se kandidirao predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin, kazavši da se, prema izlaznim anketama, rezultat kreće oko pet posto glasova. Vjeruje da će konačan rezultat omogućiti jedan zastupnički mandat i u toj izbornoj jedinici.

Ponovio je da će HDSSB nakon proglašenja službenih rezultata razgovarati s osobom kojoj će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastav nove Vlade, ali samo u obliku tehničke potpore. 

I HDSSB-ov kandidat s liste u 4. izbornoj jedinici, Josip Salapić, kazao je da stranka minimalno očekuje klub zastupnika u Saboru. Također je podsjetio da su i na proteklim izborima izlazne ankete HDSSB-u predviđale slabije rezultate od onih koji su u konačnici ostvareni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo