I Vujčić je s Milanovićem bio u Tedeschijevoj vili

Ako je budući guverner bio s Milanovićem u vili kod Tedeschija na Hvaru, bit će to za ovog socijaldemokrata prvorazredni skandal.

14.6.2012.
11:57
VOYO logo

Izgleda da je premijer Zoran Milanović prešutio jednu "sitnicu" dok je osiromašenom narodu i više od 350.000 nezaposlenih građana objašnjavao što je radio kod svog "školskog druga" i drugog hrvatskog najbogatijeg poduzetnika Emila Tedeschijau vili na Hvaru. A to je da je s njima, prema pisanju tjednika Forum, bio budući guverner HNB-a Boris Vujčić.

Danas.hr kontaktirao je Tedeschija po ovom pitanju, no od njega ništa nismo uspjeli saznati. On je, kazao nam je u telefonskom razgovoru, na sastanku, a na poruku koju smo mu na to pitanje poslali nije odgovorio potvrdno, ali nije ni zanijekao vikend-druženje ove moćne trojke u vili Floriana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prije tjedan dana premijer je smijenio ministricu zaštite okoliša i prirode Mirelu Holy telefonskim pozivom iz Tedeschijeve vile na Hvaru objašnjavajući da je svojim e-mailom kojim je intervenirala u korist službenice u HŽ-u naštetila Vladi. Nije pak promislio kako je i sam sukobu interesa dok to čini s imanja hrvatskog poduzetničkog mogula. Milanović je tada objašnjavao u javnosti da su on i Tedeschi stari školski prijatelji te da je njegova privatna stvar gdje spava. No, ispadne li da je s njima bio i Boris Vujčić, priča će dobiti još jednu, i dublju, novu dimenziju.

Ni da ni ne

Uporno smo zvali Vujčića ne bi li nam rekao barem da ili ne, no nije nam se javio, a ni odgovorio na SMS. Službene upite e-mailom poslali smo i na Ured predsjednika Vlade i na Vladin ured za odnose s javnošću, a očitovanje smo zatražili i od Hrvatske narodne banke te Tedeschijeve tvrtke Atlantic. Iz Ureda Vlade u četvrtak poslijepodne dobili smo odgovor u kojem kratko stoji da "je premijer sve što je želio reći na tu temu, rekao je na konferenciji za novinare dana 11. lipnja 2012."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo