BLOKADA ZBOG AUTORSKIH PRAVA /

I u Njemačkoj YouTube bez glazbe

Image

Zbog spora s njemačkom Udrugom za zaštitu autorskih prava, YouTube je u toj državi blokirao pristup svim glazbenim spotovima.

1.4.2009.
15:23
VOYO logo

BERLIN - Nakon što je nedavno britanskim korisnicima interneta onemogućeno gledanje glazbenih spotova na popularnom YouTubeu, blokada je u srijedu nastupila i u Njemačkoj. Do nje je došlo zbog spora tamošnje Udruge za zaštitu autorskih prava (GEMA) s njemačkom podružnicom tog videoportala.

"GEMA je od nas tražila za svaki klik na videospot jedan eurocent pa bismo svakim klikom gubili", izjavio je glasnogovornik YouTubea za Njemačku Henning Dorstewitz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je da GEMA kani naplaćivati 12 centa svako gledanje glazbenog spota na YouTubeu. "To je 50 puta više nego od nas traži britanska udruga za zaštitu autorskih prava", rekao je pak glasnogovrnik YouTubea za Europu Patric Walker.

GEMA, koja štiti interese oko 60.000 skladatelja i glazbenika, optužuje YouTube da nije spreman dostavljati točne podatke o prikazanim spotovima, nego pristaje na paušalno plaćanje, a to je, kako je naglasila GEMA, neprihvatljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad je u Njemačkoj glazbene spotove gledalo više od 13 milijuna korisnika YouTubea na mjesec

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo