Rade za inozemno tržište, a planiraju zaposliti još 160 radnika

U niz tmurnih priča koje govore o teškom gospodarskom i socijalnim stanju dijela građana, priča o tvrtci Gumix Elastor d.o.o.

18.3.2015.
6:36
VOYO logo

Gumix Elastor d.o.o ima sjedište u Gradini u Virovitičko-podravskoj županiji, prije nekoliko tjedana preuzela je halu i radnike Gumeno tehničke robe, nekada dijela tvrtke Borovo, i započeli sa proizvodnjom klinastog remenja.

Direktor tvrtke Ivan Matić kaže kako je tvrtka preuzela 40 radnika GTR-a te su dodatno zaposlili još 20 radnika. Uskoro će biti raspisan natječaj za još 23 radnika. Plan je da tvrtka, u slijedećih 4-5 godina, zapošljava oko 160 radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavni proizvod tvrtke je proizvodnja klinastog remenja s tim da kupcima nudimo 300-ak proizvoda. Planiramo uskoro pokretanje i linije za proizvodnju nazubljenoga remenja kao i POLY-V remena što su proizvodi koje ne može raditi baš svatko", najavio je Matić za Večernji.

Kaže i kako su odmah, nakon što su preuzeli tvrtku, počeli dobivati narudžbe od nekadašnjih kupaca borovskog remenja. Ipak, tržište nekadašnje države im je premalo pa su se okrenuli stranim tržištima tako da su već uspostavili kontakte i s kupcima iz Italije, Njemačke, Mađarske, Bjelorusije i Rusije. Gotovo 90 posto proizvoda prodavat će se na inozemnim tržištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interesantno je i kako će se remenje tvrtke prodavati pod 'borovskim brendom' kao i starim logom Borova. Dodatni problem za tvrtku predstavlja i činjenica što nemaju obučene radne snage tako da uz strojeve, uz stare radnike, stoji svagdje po jedan mladi radnik koji se uči poslu.

"Planiramo da u toku prve godine proizvodnje stupimo u kontakt sa srednjim školama, te fakultetima sa ciljnim obrazovanjem budućih radnika kao i financiranjem njihovog školovanja, a sve zbog činjenice 'starog' kolektiva - preuzetih radnika", rekao je Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novootvorenu tvrtku Gumix elastor posjetili su danas i dogradonačelnik Marijan Pavliček i gradska pročelnica za gospodarstvo Marijana Grubišić koji su obišli pogon i kroz razgovor sa direktor saznali o problemima, planovima ali i očekivanjima od lokalne samouprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo