PREMIJER OREŠKOVIĆ SE OBRATIO NACIJI: / 'I Stepinac je rekao da je Jasenovac bio najveća ljaga za Hrvatsku'

Image

"Hrvatska Vlada, i ja osobno, osuđujemo zločine počinjene od strane ustaškog režima. 22.

11.4.2016.
20:02
VOYO logo

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković izjavio je kako osuđuje ustaške zločine te izrazio žaljenje što se obilježavanje stradavanja žrtava u jasenovačkom logoru koristi za politizaciju.

"Hrvatska Vlada, i ja osobno, osuđujemo zločine počinjene od strane ustaškog režima. 22. travnja je dan sjećanja i odavanja počasti nevinim žrtvama logora Jasenovac, za kojeg je i blaženi kardinal Stepinac ustvrdio da je bio 'najveća ljaga' za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žao mi je što se ova prigoda umjesto za izražavanje poštovanja prema žrtvama, koristi za politizaciju koja je neprimjerena te vodi do novih podjela u društvu.

Sve to ne samo da vrijeđa žrtve i njihove obitelji, nego i nanosi veliku štetu Republici Hrvatskoj", stoji u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad tri komemoracije

Podsjetimo, nakon što je Koordinacija židovskih općina odlučila da ove godine neće sudjelovati na komemoraciji žrtvama logora Jasenovac zbog “politike nečinjenja” u odnosu na izmjene postava muzeja u Jasenovcu, te “dnevnopolitičkih događanja vezanih uz relativizaciju i revitalizaciju ustaštva”, od komemoracije kakva je bila u dosadašnjem obliku odustao je i Savez antifašističkih boraca. Tako bi se komemoracija uz onu službenu 22. travnja trebala posebno održati 15. travnja u aranžmanu židovske zajednice, ali i 24. travnja u aranžmanu boraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'NEK' SAMI ZADOVOLJAVAJU FORMU': Židovska zajednica bojkotira Jasenovac

Image

'NEK' SAMI ZADOVOLJAVAJU FORMU': Židovska zajednica bojkotira Jasenovac

I predstavnik Srba, Milorad Pupovac je kazao kako na službenu komemoraciju neće. Oni bi odluku o tome hoće li se pridružiti antifašistima, židovskoj zajednici ili će organizirati još jednu komemoraciju odluku trebali donijeli danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo