Prijava na prijavu / I Ramljak na udaru: Todorić ne želi u Hrvatsku, a DORH zasipa kaznenim prijavama

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ivica Todorić prošli je tjedan treći put kazneno prijavio Antu Ramljaka, koji je i dalje vodi Agrokor do izbora novog povjerenika

26.2.2018.
8:14
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Todorić u toj kaznenoj prijavi tvrdi da revizorska izvješća nisu onakva kakva ih je javnosti prezentirao Ramljak te da revizor nije potvrdio gubitak od 18 milijardi kuna. Podsjetimo, Todorić ne želi doći u Hrvatsku na ispitivanje istražiteljima jer tvrdi da nisu neovisni, ali istodobno isti taj DORH zasipa kaznenim prijavama protiv Ante Ramljaka, donosi 24sata.

DORH je na medijske upite o tome poduzima li radnje s obzirom na optužbe iz Todorićevih kaznenih prijava odgovorio da provjerava navode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od Državnog odvjetništva se i očekuje da sve ispita. Todorić se služi pisanjem neutemeljenih kaznenih prijava baš kako bi se zaboravilo da je on pod istragom i u bijegu", kazao je jedan od Ramljakovih suradnika za 24sata.

Todorić je u prethodnim kaznenim prijavama optužio Ramljaka da je s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić i fondom Knighthead dio kriminalne skupine koja će izvući novac iz Agrokora. Povod je kredit od 1,06 milijardi eura koje je Ramljak uzeo. Todorić navodi da je kredit štetan, unaprijed je dogovoreno da će se Knightheadu isplatiti i dio starog duga koji su kupili ispod cijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražitelji od jesenas terete Todorića da je iz Agrokora izvukao 1,4 milijardi kuna za sebe, obitelj i svoje inozemne tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo